News

Komentari 14

Velik požar kod Udbine, plamen se približio cesti: 'Kuće su bile ugrožene, ali smo ih obranili'

Velik požar kod Udbine, plamen se približio cesti: 'Kuće su bile ugrožene, ali smo ih obranili'

U tijeku je šumski požar u blizini Udbine. Vatrogasci su na intervenciji i pokušavaju spriječiti daljnje širenje vatre. Dim zaklanja vidljivost

U tijeku je požar kraj Udbine. Kako nam javljaju čitatelji, vatrogasci su na terenu, u zrak se diže veliki dim, a plamen je relativno blizu ceste. Na snimkama i fotografijama koje su nam poslali čitatelji, vidi se kako dim zaklanja vidljivost na cesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar kraj Udbine 

Iz Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera potvrdili su nam da trenutno gori u blizini Udbine te da je vatrogasna intervencija u tijeku. Na terenu je trenutno, kažu, petnaestak vatrogasaca.

- Kuće su bile ugrožene, njih nekoliko, ali uspjeli smo ih na vrijeme obraniti. Znate, to je Krbavsko polje, radi se o zbilja velikoj površini. Cesta je nakratko bila zatvorena, sada je opet otvorena. Ne možemo reći da je požar pod kontrolom jer još puše vani - kazao nam je Ivan Pejkunović, vatrogasni zapovjednik na terenu.

Dodao je da je na terenu zasad šesnaest vatrogasaca iz triju postrojbi.

Iz HAK-a su ranije javili da je zbog požara uz cestu i gustog dima bio obustavljen promet na državnoj cesti DC1 između mjesta Pećani i Jošani.

Uskoro više...

Najčitaniji članci