Obavijesti

News

Komentari 2

Požar u Zatonu Obrovačkom gase kanaderi, ometa ih bura

Požar u Zatonu Obrovačkom gase kanaderi, ometa ih bura
12

Novi požar buknuo je u ponedjeljak kod Zatona Obrovačkog. Vatru gasi četiri kanadera. Na Svilaji je izgorjelo 30 hektara, a pod kontrolom su i požari u Šibensko-kninskoj županiji

VIDEO

Novi požar buknuo je u ponedjeljak kod Zatona Obrovačkog, a vatru trenutno gase četiri kanadera. Kako se doznaje, gašenje otežava bura.

HAK navodi da je zbog požara prekinut promet cestom između Maslenice i Zatona Obrovačkog. 

Gorjelo u Šibensko-kninskoj županiji, kod Drniša požar lokaliziran

- Situacija na Midenom brdu je pod kontrolom, pa ne bi trebalo biti većih problema i ubrzo bi požar trebao biti proglašen ugašenim. Izdimljavanje je u tijeku i vatrogasci su još uvijek angažirani na dogašavanju, ističu iz Županijskog centra 112.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Požar kod Midenog brda u blizini Drniša gasila su 44 vatrogasca JVP Drniš, DVD Drniš, JVP Šibenik, DVD Šibenik, DIP Šibenik, DVD Unešić, DVD Brodarica, DVD Zablaće, a angažirane su bile i zračne snage i to dva kanadera i tri air tractora. Izgorjelo je 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

U 16,49 sati planuo je požar na 303. kilometru autoputa kod čvora Pirovac s južne strane uz ogradu. Na požar je izašlo osam vatrogasaca JVP Vodice, DVD Vodice i DVD Zaton, te tri air tractora. Opožareno je 0,5 hekara trave i niskog raslinja. Požar je lokaliziran u 17,39, a ugašen je u 19,09 sati.

U nedjelju je gorjelo i u vodičkom zaleđu na području Leća gdje je planulo u 19,41 sati, a požar je ugašen u 21,08 sati. Na intervenciju su izašla 25 vatrogasaca JVP Vodice, JVP Šibenik, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Zaton, DVD Pirovac, DVD Tisno, DVD Bilice i DVD Brodarica. Izgorjelo je je 1,2 hektara trave, niskog raslinja, borove šume i 10 stabala maslina.

U 23,32 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora nedaleko Rupa. Na intervenciju je izašlo 16 vatrogasaca JVP Šibenik, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Šibenik, DVD Bilice, DVD Brodarica i DVD Zablaće. Izgorjelo je 5 hektara borove šume, a požar je ugašen  u ponedjeljak u 04,30 sati.

Na Svilaji izgorjelo 30 hektara

Tijekom vikenda vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije gasili su četiri požara od kojih je onaj na Svilaji bio najveći, a tu je izgorjelo oko 30 hektara hrastove šume, niskog raslinja i trave, doznaje se u ponedjeljak ujutro u Vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar koji je buknuo u subotu nešto prije 15 sati buknuo na Svilaji između Pribuda i Milešine gasilo je deset vatrogasaca s tri vozila iz DVD Muć, a vatru su uspjeli lokalizirati u 18,30 sati. Da se vatra ne bi ponovno aktivirala na terenu su gasitelji koji natapaju rubne dijelove požarišta.

Hektar niskog raslinja izgorio je u mjestu Slime kod Omiša gdje je prva dojava o požaru zaprimljena u nedjelju u 14,30 sati. Na teren su izišla 22 vatrogasca sa šest vozila iz Kučića, Zadvarja, Omiša, Gata i Dugog Rata. Požar je ugašen dva sata kasnije.

Gorjelo je jučer od 3,30 sati i u Majdanu kod Solina gdje su u akciji gašenja bili DVD- i Solin, Vranjic i Klis. Izgorjelo je pet tisuća kvadrata raslinja i makije, a vatra je lokalizirana u 5,30 sati. Gasitelji su i dalje na terenu gdje rade na sanaciji požarišta.

Malo nakon ponoći gorjela je i borova šuma te trava u Brusju na Hvaru. Buknulo je 47 minuta nakon ponoći, a nakon pola sata 21 vatrogasac iz DVD Hvar, Stari Grad i Jelsa vatru su ugasili.

Osim što su vatrogasci gasili požare u šumama, u nedjelju su oko 13 sati dobili poziv za intervenciju u Radunu, na putu Malačke na Kozjaku gdje se dogodila prometna nesreća u kojoj su se sudarila dva osobna vozila i potom zapalila, no srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Pet je vatrogasaca iz DVD-a Kaštela tako gasilo vatru na golfu splitskih registarskih oznaka i na ford tranzitu slatinskih tablica. Oba vozila su izgorjela u potpunosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.