News

Komentari 0

Gori veliki požar na Cipru, poginulo četvero ljudi

Gori veliki požar na Cipru, poginulo četvero ljudi

Vatrogasci nastoje zaustaviti požar prije nego što zahvati područje Machairasa, borove šume i jednog od najviših vrhova na Cipru

Četiri osobe smrtno su stradale u požarima koji već drugi dan zaredom bjesne Ciprom uništavajući velike šumske površine. 

Četiri osobe u nedjelju su pronađene mrtve, dok se ogroman požar širi na Cipru, a dužnosnici navode da se radi o najgorem šumskom požaru u povijesti zemlje.

Požar, ojačan snažnim vjetrovima, zahvatio je najmanje 10 zajednica na površini od 50 četvornih kilometara u podnožju planinskog lanca Troodos, području borove šume i gusto obraslog grmlja.

Žrtve, za koje se vjeruje da su egipatski državljani, pronađene su mrtve u blizini zajednice Odou, planinske zajednice sjeverno od gradova Limassol i Larnake. 

"Sve upućuje na to da su to četiri osobe koje su se vodile nestalima od jučer", rekao je ministar unutarnjih poslova Nicos Nouris.

Europska komisija je objavila da u pomoć stižu protupožarni zrakoplovi iz Grčke, a Italija također planira rasporediti snage.

Satelit Kopernik također je aktiviran kako bi procijenio štetu pogođenih područja, navela je Komisija u priopćenju.

"To je najgori šumski požar u povijesti Cipra", rekao je direktor Odjela za šumarstvo Charalambos Alexandrou za ciparsku Omega TV.

Vatrogasci nastoje zaustaviti požar prije nego što zahvati područje Machairasa, borove šume i jednog od najviših vrhova na Cipru.

Za sada je nepoznat je uzrok požara koji je izbio u subotu. Na Cipru su temperature proteklih dana premašile 40 Celzijevih stupnjeva, a policija je objavila da ispituje 67-godišnjeg muškarca u vezi s požarom.

Najčitaniji članci