News

Komentari 26

Gorjeli auti na Maksimiru: 'Čulo se kao bomba, a onda još dvije. Smrad je bio baš nesnosan'

Gorjeli auti na Maksimiru: 'Čulo se kao bomba, a onda još dvije. Smrad je bio baš nesnosan'

Kako smo saznali od susjeda iz njene zgrade, vlasnica Passata na tom mjestu inače ne parkira, već je na inicijativu supruga tu večer odlučila preparkirati automobil na to mjesto. Nažalost, ispostavilo se pogubno

To je bilo toliko glasno. Doslovno kao bomba, a onda još dvije za redom. Nakon toga takvo svjetlo, cijela soba mi je bila obasjana od plamena koji je doslovno progutao automobile na parkiralištu, drvo iznad njih te krenuo zahvaćati prozor zgrade koja se nalazi iza. Strašno nešto, još mi se noge tresu - rekla nam je susjeda čiji balkon gleda direktno na automobile koji su u ponedjeljak u 4.50 izgorjeli na na parkiralištu zgrade na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Očevid je do pisanja ovog teksta još uvijek bio u tijeku te detalji zapaljenja automobila još nisu poznati. Ono što jest je da je vatra krenula od jednog od automobila te progutala još tri vozila kraj sebe. 

- Izletjela sam na prozor jer sam osjetila takav strašan dim. Vidjela sam dečka koji je trčao prema svom autu da ga makne jer je auto do njegovog krenulo goriti. Kasnije je zvao ženu čiji je automobil marke Passat bio parkiran kraj zapaljenog, no dok je došla, cijela desna strana automobila je već izgorila - rekla nam je druga susjeda. 

Kako smo saznali od susjeda iz njene zgrade, vlasnica Passata na tom mjestu inače ne parkira, već je na inicijativu supruga tu večer odlučila preparkirati automobil na to mjesto. Nažalost, ispostavilo se pogubno. 

Upravo je ona jedna od dvije vlasnice te jednog vlasnika koju smo ujutro zatekli kraj automobila u društvu policije. 

- Ne znamo još okolnosti nesreće, samo da je šteta velika - odgovorila nam je kratko, dok ostali oštećeni nisu imali komentara. 

Požar automobila bila je glavna tema u kvartu te je svatko imao ponešto za dobaciti, sa špekuliranjem radi li se o kvaru ili podmetnutom požaru. 

Vatrogasci su na mjesto nesreće stigli nakon 10-ak minuta od prve dojave. 

- To je bio blagi kaos, ljudi su se spuštali iz zgrada, micali automobile, vatrogasci su prolazili i gasili, dizali haube kako bi ugasili motore. Dobro je što nije puhao vjetar, jer je mogao zahvatiti bilo koji balkon ili krov zgrade. Što da vam kažem, prava drama na Maksimiru - zaključila je starija gospođa. 

Najčitaniji članci