Obavijesti

News

Komentari 0

Gorjeli u kući: 'Spašavao sam trudnu ženu i muža iz vatre'

Gorjeli u kući: 'Spašavao sam trudnu ženu i muža iz vatre'
4

Trudnu Antigonu (20) i njezina muža Pjetera s balkona kuće u plamenu spasili su susjedi. U teškom stanju prevezli su ih u bolnicu. Morat će na više operacija

VIDEO

Čuo sam susjeda kako viče: ‘Upomoć, izgorismo!’, pa sam preskočio ogradu. Pozvao sam Hitnu pomoć i vatrogasce, a tada su došli i drugi susjedi. Susjedu su ruke bile opečene, a koža mu je visjela s njih. Nisam mu tada vidio trudnu ženu, govori Luka Tomić iz Karina Gornjeg kraj Obrovca.

Dino Stanin/Pixsell
Susjed Luka Tomić

Njegovi susjedi, supružnici Pjeter (26) i Antigona Kajtazi (20), koja je u sedmome mjesecu trudnoće, u teškom su stanju u riječkoj bolnici. Stradali su u požaru obiteljske kuće u utorak oko osam sati. Pjetar je otišao u pekaru koju drži u centru sela, a Antigona je ostala spavati. Izbio je požar kojem se još pouzdano ne zna uzrok, no pretpostavlja se da je zaiskrilo iz instalacija jer je izgorio stolić u njihovoj blizini u dnevnom boravku. 

Dino Stanin/PIXSELL

Dim je vjerojatno ošamutio Antigonu Kajtazi koja je ostala spavati nakon što je suprug otišao do pekare. Kad se vratio, nije mogao ući u kuću zbog požara pa je u očaju provalio. Ulazak u kuću unio je novi val zraka pa se požar i pojačao. Susjedi kažu da je svježi ulaz kisika izbio sva prozorska stakla iz okvira. 

Pjeter je uzeo trudnu ženu u naručje te je iznio na balkon jer kroz vrata više nije mogao proći zbog vatre i gustog dima. Zapomagao je s balkona pa su u pomoć požurili susjedi, donijeli ljestve i pomogli im sići te pokušali ugasiti vatru prije dolaska vatrogasaca. Supružnike je Hitna pomoć prvo prevezla u zadarsku Opću bolnicu.

- Oboje imaju teške opekline glave, ruku i gornjeg dijela tijela, a nagutali su se i dima. Opekline su životno opasne, ali kako je riječ o mladim ljudima, postoji šansa za preživljavanjem. Ona ima 45, a on 35 posto opečenog tijela. Kod nas su u Jedinici intenzivnog liječenja stabilizirani i uvedeni u induciranu komu te prebačeni u Rijeku. 

Privatni album
Pjeter i Antigona Kajtazi

Očekuje ih više operativnih zahvata - rekao nam je dr. Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Liječnici nam kažu kako bebi za život u utrobi ne treba funkcija majčina mozga, a sve što joj treba dobiva kroz krv.

Nerođena beba u 29. tjednu trudnoće prošla je bez ozljeda

Dežurni liječnik iz KBC-a Rijeka rekao nam je kako su supružnici stabilno i da je beba dobro.

- Teško mi je zbog svega. Pa ona je još dijete. Sve je na njoj izgorjelo - kaže Ružica Šabanović, koja radi u pekari Pjetrova brata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina