Obavijesti

News

Komentari 0

Gospodarski kriminal: Oštetio je proračun za 11 milijuna kn

Gospodarski kriminal: Oštetio je proračun za 11 milijuna kn
1

Zbog navedenog 55-godišnjak je kazneno prijavljen zbog utaje poreza i za kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

VIDEO

Riječka je policija provela kriminalističko istraživanje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, a koje je počinio 55-godišnji državljanin Italije.

Dotični je u svojstvu odgovorne osobe dviju tvrtki s područja Rijeke, za 2016. i 2017. godinu prijavio manju obvezu poreza na dobit za jednu od tvrtki, dok za drugu to nije učinio za 2018. godinu. Time je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio za više od 11 milijuna kuna, a tvrtkama u kojima je bio odgovorna osoba ostvario protupravnu imovinsku korist.

Zbog navedenog 55-godišnjak je kazneno prijavljen zbog utaje poreza i za kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Uz to sukladno zakonu o odgovornosti pravnih osoba, za ista djela prijavljene su i spomenute tvrtke. 

"Pranje novca"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policijski službenici krim policije PU brodsko-posavske dovršili su u srijedu kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje niza kaznenih djela računalne prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka. Krim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak od siječnja do ožujka ove godine počinio kaznena djela na štetu više osoba iz cijele Hrvatske, na način da je putem društvenih mreža ostvario kontakt s oštećenima, lažno se predstavljajući. Potom je od oštećenih zatražio kupovinu tzv.PaysafeCard bonova koje je potom i unovčio, a u čemu su mu pomogli 20-godišnjak i 31-godišnjak. 
Policijski službenici su 24-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, istoga dana okrivljenik je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je odredio istražni zatvor, te je predan u zatvor u Požegi. Također, policijski službenici protiv 20-godišnjaka i 31-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela tzv."pranja novca“. Policija ujedno poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji i da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža. 

Foto: Ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović