Obavijesti

News

Komentari 5

Gotova inspekcija zbog smrti mlade rodilje: Proveli su je u Otočcu, Gospiću i Zadru

Gotova inspekcija zbog smrti mlade rodilje: Proveli su je u Otočcu, Gospiću i Zadru

Ministar Beroš ranije je izjavio kako se radi o određenim okolnostima koje nisu za javnost, a koji se odnose na okolnosti liječenja i postupaka koji su provedeni

VIDEO

Završena je inspekcija zbog smrti 22-godišnje rodilje koja je preminula nakon što je u Općoj bolnici u Gospiću rodila živo dijete 7. studenog, a slučaj su otkrila 24sata.

Međutim, još uvijek nisu poznati rezultati iste. Rodilja je nakon poroda u toj bolnici počela krvariti i zbog nastalih komplikacija su je poslali u Opću bolnicu u Zadru gdje je preminula. 

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u koordinaciji sa članovima struke provela je zdravstveno-inspekcijski nadzor u Općoj bolnici Gospić, Općoj bolnici Zadar i u Domu zdravlja Otočac, doznajemo iz dotičnog ministarstva.

Ministarstvo: Čekamo PHD nalaz i rezultate obdukcije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U ovome trenutku postupak je i dalje u tijeku te će stručno mišljenje biti moguće donijeti slijedom dovršetka i zaprimanja potrebnih PHD nalaza i nalaza obdukcije - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva zdravstva.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva inspekciju je provela u koordinaciji sa strukom odnosno s liječnikom specijalistom ginekologije i opstetricije i liječnikom specijalistom anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš prije nepuna dva tjedna je izjavio kako će zdravstvena inspekcija otići u nadzor. 

- Dobili smo informaciju, radi se o određenim okolnostima koje nisu za javnost, odnose se na okolnosti liječenja i postupaka koji su provedeni i koji nisu za komentiranje. Zdravstvena inspekcija već postupa, oni su dobili obavijest o događaju, dobila je dodatne komentare, uputili su dodatna pitanja, prikupili su stručne informacije i otići će u nadzor. Postupanje je u tijeku - kazao je Beroš. 

Na porodu bio i Milinović

Bolnica se, kako smo ranije pisali, puna dva dana nije oglasila o ovoj tragediji, sve dok 24sata nisu otkrila, i objavila priču. Bez majke je ostalo novorođenče te još troje dječice, starosti dvije, tri i četiri godine.

Na porodu je bio i Darko Milinović, ginekolog gospićke bolnice, nekadašnji ministar zdravstva.

- Došao sam u sedam ujutro u rađaonicu, ali porođaj gospođe vodila je druga kolegica. Imali smo taj incident, bile su komplikacije, ali ne mogu ništa reći. Za sve informacije obratite se ravnateljici bolnice - rekao je za 24sata Milinović. Iz policije smo pak dobili potvrdu da je gospićka bolnica zvala policiju zbog prijetnji liječniku putem treće osobe, doznali smo da su prijetnje upućene Milinoviću i da je odbio kazneno progoniti člana obitelji preminule rodilje.

Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB-a Zadar, rekao je kako je to najveća opća bolnica u Hrvatskoj, zato je rodilja poslana k njima. Imaju, kazao je, više anesteziologa nego Gospić, a s rodiljom je u pratnji bio tim anesteziologa, a i dalje ostaje nejasno zašto je nisu poslali u najbliži KBC koji je daleko opremljeniji te ima više liječnika od bilo koje opće bolnice. 

Ravnateljica gospićke bolnice, Sandra Čubelić, za državne je medije istaknula da je porođaj "protekao standardno, rodilja je rodila živo i zdravo dijete, ali je imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom, što se i u ovom slučaju dogodilo".

Istaknula je kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

24sata prvi su izvijestili o smrti mlade rodilje koju su iz bolnice u Gospiću u teškom stanju prevezli u Zadar. Cijeli dan smo pokušali dobiti gospićku bolnicu i ravnateljicu, HDZ-ovku Sandru Čubelić, za komentar o smrti 22-godišnje mlade majke iza koje je ostalo četvero djece, ali nije nam se javljala da bi navečer preko državne agencije Hine izašla dva usklađenja priopćenja gospićke i zadarske bolnice. Nakon tekstova u 24sata ministarstvo je u obje bolnice te u dom zdravlja u Gospiću poslalo inspekciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a