Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Građani Paga prosvjeduju: 'Je l' vam smeće vrjednije od nas?'

Prosvjedom su iskazali svoje nezadovoljstvo glede lokacije pretovarne stanice u Gorici kao dijela cjelovitog rješavanja gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
14 komentara

Je l' smeće vrjednije od nas, pitali su se mještani Gorice koji su prosvjedovali u srijedu oko 13 sati ispred zgrade Općine na Pagu zajedno s ostalim žiteljima otoka. 

Naime, prosvjedom su iskazali svoje nezadovoljstvo glede lokacije pretovarne stanice u Gorici kao dijela cjelovitog rješavanja gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji. 

U ''pretovarnoj stanici'' na datoj lokaciji vršilo bi se gospodarenje otpadom otoka Paga, a mještani su u svom priopćenju naveli da im u tijeku provođenja postupka za izdavanje građevinske dozvole nije omogućen uvid ni utjecaj na utvrđenu lokaciju već je ista određena od strane lokalne samouprave.

- Ta nam lokacija vizualno i estetski ruži krajobraz. To je odvratno za vidjeti - rekli su nam samo jedan od argumenata mještani na prosvjedu i dodali da im zbog velike izloženosti meteorološkim uvjetima, a osobito buri, otvara mogućnost širenja neugodnih mirisa po širem okolnom prostoru.

Zabrinuti su da će i smještaj pretovarne stanice u budućnosti imati utjecaj u demografskom razvoju mjesta. Većina ih ima vlastite OPG-ove pa su zabrinuti i kako će to utjecati na kakvoću njihovih proizvoda, primjerice paškog sira.


 

Možda vas zanima i ovo:
Message