Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Grabar Kitarović će posjetiti kamp za migrante u Gevgeliji

Makedonija zaslužuje puno snažniju potporu i pomoć od strane nas članica Europske unije. Naravno, u svemu tome je ključno kako će se ponašati Europska unija, kaže Kolinda

Foto: Kolinda Grabar Kitarović/Twitter
22 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u utorak počela radni posjet Makedoniji, nakon trilateralnog sastanka sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom i domaćinom Gjeorgom Ivanovim, izjavila je da je prema informacijama kojima raspolaže stanje na makedonsko-grčkoj granici zabrinjavajuće i poručila da Skoplje zaslužuje "puno snažniju potporu" Europske unije, piše Večernji list.

- Makedonija zaslužuje puno snažniju potporu i pomoć od strane nas članica Europske unije. Naravno, u svemu tome je ključno kako će se ponašati Europska unija, koja će biti politika, jer je za gotovo sve migrante destinacija Njemačka, schengenski prostor, a potom skandinavske zemlje i Nizozemska - kazala predsjednica Kitarović i podsjetila da niti Hrvatska niti Makedonija nisu države destinacije.  

- Mi smo potencijalno tranzitne države i zato je odgovornost na Europskoj uniji da pošalje vrlo jasne poruke samim migrantima što mogu očekivati - istaknula je Grabar-Kitarović koja će sa slovenskim kolegom Pahorom posjetiti i privremeni tranzitni centar za migrante “Vinojug” u Gevgeliji te se susresti s hrvatskim i slovenskim policijskim službenicima. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message