Obavijesti

News

Komentari 53

Grabar Kitarović: Depopulacija je najveća ugroza Hrvatske

Grabar Kitarović: Depopulacija je najveća ugroza Hrvatske
1

Predsjednica je rekla je da se u srijedu razgovaralo i o ulozi Hrvatskog generalskog zbora u sustavu domovinske sigurnosti i u oblikovanju određenih trendova u društvu

VIDEO

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu navečer je članovima Hrvatskog generalskog zbora održala predavanje o obrambenim i vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske i pritom je kao najveću ugrozu Hrvatskoj istaknula depopulaciju.

Nakon predavanja, koje je trajalo oko 2,5 sata, predsjednica Republike je novinarima rekla da je bilo riječi o situaciji u Hrvatskoj, sigurnosnim ugrozama u Europskoj uniji i globalno, kako odgovoriti na te izazove, kako se nositi s tim u Europskoj uniji i NATO-u. "Tu trebamo više voditi, a manje slijediti," dodala je.

Jest da je bilo predavanje ali bila je iskrena i otvorena rasprava, rekla je Grabar - Kitarović i dodala da su njoj bili posebno važni komentari članova Generalskog zbora. 

Najvećom ugrozom u Hrvatskoj predsjednica smatra depopulaciju. "Moramo raditi na tome kako ćemo stvoriti klimu da mladi ostaju i da se vraćaju u Hrvatsku", naglasila je je Grabar Kitarović i dodala da bi društvena klima trebala biti optimističnija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica je rekla je da se razgovaralo i o ulozi Hrvatskog generalskog zbora u sustavu domovinske sigurnosti i u oblikovanju određenih trendova u društvu.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora umirovljeni general Pavao Miljavac kazao je novinarima da su generali postavili puno pitanja i bili zadovoljni odgovorima.

Zanimalo ih je hoće li doći neka dokumentacija iz Haaga i hoće li se u BiH osnovati "nekakav 'mini Haag'", rekao je i napomenuvši se u Hrvatskom generalskom zboru plaše kako presuda šestorici čelnika Herceg Bosne "nije kraj". I predsjednica, rekao je Miljavac, smatra da se time destabilizira cijeli ovaj prostor. "Europa i ostali ne razmišljaju da time destabiliziraju cijeli prostor," rekao je general Miljavac.

Predsjednica je, kazao je, rekla da će od diplomacije tražiti informacije. 

Na upit o njezinu današnjem sastanku s predstavnicima Udruge Blokirani, Predsjednica Republike je kazala da su joj uručili svoje prijedloge, koje je već proslijedila Vladi odnosno resornom ministru Draženu Bošnjakoviću.

Rekla je da očekuje neke Vladine mjere i da će se vidjeti koje će to mjere biti. "Ja želim da se ta rasprava nastavi u konstruktivnom duhu i da se u procesu donošenja novog ovršnog zakona i rješavanja pitanja blokiranih vodi računa da su u taj proces uključeni ne samo predstavnici banaka, već i blokiranih," rekla je Grabar Kitarović.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...