Obavijesti

News

Komentari 38

Kiša ne prestaje padati: Gradovi su pod vodom, vodostaj raste. Vatrogasce čeka teška noć

Kiša ne prestaje padati: Gradovi su pod vodom, vodostaj raste. Vatrogasce čeka teška noć
2

Kiša koja neprestano pada uzrokovala je prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac

UŽIVO IZ OBROVCA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.50

Ministri Božinović, Medved i Banožić u utorak na poplavljenim područjima

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obići će u utorak poplavljena područja Obrovca i Gračaca u kojima su zabilježene ekstremne oborine, dok će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić obići Banovinu, potvrđeno je iz Vlade. 

Poplavljena područja u Obrovcu i Gračacu, u kojima su se zbog ekstremnih oborina iz korita izlile rijeke Zrmanja i Otuča, Božinović će posjetiti sutra ujutro. Ministar će se u 8,15 sati u Obrovcu sastati s nadležnim službama i lokalnom zajednicom, a u 9,30 sati posjetit će Gračac.

Na Banovini će biti ministri Medved i Banožić. U 10 sati u Hrvatskoj Kostajnici sastat će se sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, gradonačelnikom Daliborom Bišćanom i generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Potom će ministri otići u Petrinju i obići kritične pozicije na nasipu (lokacije Drenčina).

Iz Vlade poručuju kako je sustav domovinske sigurnosti i civilne zaštite u stalnoj koordinaciji i poduzima sve potrebne radnje s ciljem zaštite stanovništva.

Premijer Andrej Plenković ranije danas poručio je da će Vlada, ako bude većih šteta od poplava pomoći u njihovu saniranju. "Ukoliko bude većih šteta, kao što to inače činimo, kada županije proglase elementarne nepogode i naprave procjenu šteta, pomoći ćemo u njihovom saniranju, što smo činili i ranije", obećao je.

0.30

U Gračacu poplavljeno najmanje 59 kuća, ljudi su na sigurnom: Vatrogasci ispumpavaju vodu

Obilne kiše pogodile su cijelu Hrvatsku, a posljedica toga su poplave koje su ponajviše pogodile područja kod Gračaca i Obrovca. Tamo službe intenzivno rade na ispumpavanju vode i saniranju štete.

- Što se tiče Gračaca, najkritičnije je Novo naselje. Na preostalom području vatrogasci sporadično vrše ispumpavanje. S obzirom na to  kako je bilo jučer, Gračac je sada u dobrom stanju, izuzev tih nekoliko kuća u tom novom naselju - rekao nam je Matej Rudić, Županijski vatrogasni zapovjednik Zadarske županije.

21.45

Gradonačelnik Obrovca prije 15 godina: 'Od sad nema strahova od poplava.'. Grad je poplavljen

Riva u Obrovcu, koju je danas u potpunosti poplavila nabujala rijeka Zrmanja, svečano je, nakon potpune obnove, otvorena prije 15 godina. Obnovljenu rivu otvorio je tadašnji ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmetam, a njegov stranački suradnik te tada i sada gradonačelnik Obrovca dr. Ante Župan je slavodobitno izjavio da njegovi sugrađani mogu biti sigurni, piše Morski.hr. Grad je zbog ozbiljnih kiša sada poplavljen.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.20

VIDEO Povijesni vodostaj kod Obrovca, Una i Sava prijete: 'Ući ćemo u izvanredno stanje...'

Rijeka Una kod Hrvatske Kostajnice raste nekoliko centimetara na sat i približava se razini od četiri i pol metra, kada se proglašava izvanredno stanje. Raste i Kupa uzvodno od Siska i Petrinje. Zbog obilnih kiša vodostaj rijeke Une raste na cijelom toku, a Sava, u koju se Una ulijeva kod Jasenovca, ne može prihvatiti toliko vode, javlja HRT.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

20.30

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi i gdje se vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji, upozorava HAK u 20.30 sati.

Zbog veće količine vode na kolniku i odrona za sav promet zatvorene su:

DC1 Gračac-Knin (obilazak je državnom cestom DC59 Knin-Oćestovo-Bribirske Mostine);

DC27 Zaton Obrovački-Karin (zbog velikog odrona kod autobusnog kolodvora u Obrovcu);

DC47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani (obilazak je Divuša-Jovac-Hrvatska Kostajnica);

DC503 podvožnjak u Biogradu;

ŽC3156 Žažina-Mala Gorica;

ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno;

ŽC5203 Srb-Otrić;

ŽC2219 Pila-Sljeme (zbog odrona);

LC59117 Gračac-Rudopolje Bruvanjsko-DC1;

LC67203 Kotezi-Dusina;

LC67209 Draževitići-Veliki Prolog.

Komentari 38