Obavijesti

News

Komentari 12

Gradonačelnik ga izostavio s mailing liste, a radi za 3 medija

Gradonačelnik ga izostavio s mailing liste, a radi za 3 medija
3

Mogu samo pretpostaviti da je svemu krivo moje pitanje na konferenciji za novinare nakon što je prije nekoliko tjedana pet ministara pohodilo Osijek, kaže Drinić

VIDEO

Zbog "krivog pitanja u krivo vrijeme", dobri duh osječkih novinara, Saša Drinić, prestao je iz ureda gradonačelnika Osijeka, Krešimira Bubala, dobivati pozive i obavijesti o aktivnostima gradskih čelnika. Time je Saša, koji neumorno iz svojih invalidskih kolica radi za tri medija, ostao uskraćen za osnovne informacije na kojima temelji svoja dnevna izvješćivanja te mu je posao dopisnika iz Osijeka ozbiljno došao u pitanje. Zbog toga je Saša u nedjelju ujutro ispred gradonačelnikova ureda u Osijeku mirnim prosvjedom upozorio na tešku situaciju u kojoj se našao iz neutvrđenih razloga.

- Mogu samo pretpostaviti da je svemu krivo moje pitanje na konferenciji za novinare nakon što je prije nekoliko tjedana pet ministara iz Vlade RH pohodilo Osijek i predstavilo investicijski plan Hrvatske. Gradonačelnik je izrazio razočaranje odnosom Vlade prema Osijeku, a ja sam ga pitao je li razočaran i radom svojeg dojučerašnjeg bliskog suradnika i koalicijskog partnera, ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Odgovorio mi je da on Ivana Vrdoljaka 'jako dobro poznaje', okrenuo se i otišao. Od sutradan nisam dobio više nijedan poziv iz gradske uprave za bilo koju njihovu aktivnost - priča Saša Drinić.

Nakon što je shvatio da ne dobiva najave i obavijesti iz protokola grada na svoju mail adresu, Saša je uputio poziv u ured Protokola iz kojeg su mu jasno poručili da je gradonačelnik tražio listu na pregled, i dostavio novu.

- Razlog izbacivanja moje adrese do dana današnjeg nisam doznao. O tome sam prije nekoliko tjedana pisao u tjedniku Aktual i nije bilo nikakvog odjeka. Gradonačelnik je odreagirao tek u subotu navečer telefonskim pozivom nakon što je doznao da ću održati press konferenciju. U telefonskom razgovoru mi je rekao da pogreškom nisam na listi, te da ako želim biti na listi pošaljem mail i vratit će me - kaže Drinić. 

Na prosvjed ispred gradonačelnikova ureda u središtu Tvrđe, Saša se odlučio jer želi ukazati na činjenicu "da u 21. stoljeću u demokratskom društvu se uopće može dogoditi da se kontakti novinara pročišćavaju". 

- Ne želim to prešutjeti zbog toga što nisam postupio ni u kojem segmentu neprofesionalno, ali i zbog svih kolega koji i dalje ne dobivaju informacije. Dok god budemo šutjeli na takve stvari, one će se događati jer će prolaziti nezamijećeno. To se mora promijeniti - zaključio je Saša Drinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi