News

Komentari 64

Gradonačelnik Vinkovaca vodio 10 članova uprave u Njemačku, sa sobom su poveli i tamburaše

Gradonačelnik Vinkovaca vodio 10 članova uprave u Njemačku,  sa sobom su poveli i tamburaše

Vinkovački gradonačelnik u srpnju je u njemački grad Kenzingen poveo cijelo izaslanstvo busom, a osim dnevnica, grad je platio i tamburaše

Vinkovački oporbenjak Goran Kajkić (Ključ Hrvatske) na svom Facebooku je prije nekoliko dana objavio da je gradonačelnik Ivan Bosančić o trošku građana iznajmio autobus, kako bi njime  članovi gradske uprave, ali i tamburaši išli posjetiti njemački grad Kenzingen, piše Telegram.

Bosančić je u razgovoru za Telegram rekao kako je u izaslanstvu bilo 12 ljudi iz uprave, dok Kajkić navodi i tajnika i članove gradskog odbora te pročelnike, ali i rodbinski povezane zaposlenik gradske uprave ili tvrtki. 

Iz službenog odgovora Kajkiću vidi se da je na trošak proračuna išlo 10 ljudi, svakom je isplaćena kunska dnevnica od 200 kuna i po tri devizne, odnosno još po 210 eura. Na dnevnice je potrošeno 17.786 kuna.

Bosančić kaže da im je Kenzingen osigurao smještaj i prehranu, odnosno da su bili smješteni većinom u njemačkim obiteljima, a samo dio u apartmanima, o trošku njemačkog grada. Dodaje i da bus, koji je koštao 28.900 kuna, nije nikakav luksuzni, jer da tvrtka Polet ni nema takve te opovrgava Kajkićeve navode da je to bio autobus na kat.

Putovali su i predstavnici vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Relkovića, Srednje strukovne škole Vinkovci, Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, te Gradskog društva Crvenog križa, ali nisu dobili dnevnice.

Na pitanje je li vođenje tamburaša bilo nužno, Bosančić je za Telegram rekao kako posjeduje prepisku s gradonačelnikom Matthiasom Guderjanom (65), koji ga moli da dovede i vinkovačke tamburaše. Kaže da je ovaj veseljak koji voli tamburice, ali ih nije čuo uživo jer je 'iz zdravstvenih razloga iznenada morao izostati'. Bosančić je rekao da prijateljski odnosi s gradom sežu u vrijeme Domovinskog rata kada je Kenzingen Vinkovcima pružao izdašnu materijalnu pomoć.

Najčitaniji članci