Obavijesti

News

Komentari 147

Opsesija gradonačelnika: Miki nam opet gradi novu fontanu!

Opsesija gradonačelnika: Miki nam opet gradi novu fontanu!
1

CIJENA STANA Kvadratni metar novog vodoskoka stajat će 1850 eura, slično kao kvadrat kvalitetnog stana u Zagrebu. Fontana u Radničkoj bit će površine 44,1 četvorni metar

VIDEO

Kad se otvorila ogromna rupa na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, satiričari su napravili fotomontaže na kojima je Milan Bandić riješio problem tako što ju je napunio vodom i pretvorio u fontanu.

To se ipak neće dogoditi, ali zagrebački gradonačelnik će na drugome mjestu napraviti još jednu novu fontanu. Jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga, u kojem glavnu riječ vodi Bandić objavila je poziv građevinarima koji će napraviti novi ukras grada.

Ova će se nalaziti na rotoru unutar također prometne Radničke ceste i bit će znatno skromnija od tri fontane koje Bandić već gradi u ovom trenutku za 30-ak milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Milan Bandić gradi novu fontanu

Pokretanje videa...

00:10


No iako znatno manja, na fontanu površine 44,1 četvorni metar Holding planira utrošti 612.5000 kuna s PDV-om. Zanimljivo je da je procijenjena vrijednost nabave bez poreza 490.000 kuna. Da je kojim slučajem bila 500.000 kuna, morao bi se raspisati natječaj na kojem bi svi mogli konkurirati. Ovako će moći samo određene tvrtke. Tko će dobiti posao, znat će se sljedeći tjedan.

S PDV-om, ispada da će nova fontana stajati čak 1850 eura po kadratu. Za tu cijenu se u širem centru Zagreba mogu naći veoma kvalitetni novi stanovi.

Grgur Žučko/Pixsell

Zadnjih godina Bandiću su fontane opsesija. Prvo je napravio dvjie ispred Sveučilišne knjižnice za više od 20 milijuna kuna. Sad uz njih gradi još tri za 30 milijuna kuna.

- Kad napravim četiri fontane, mogu umrijeti - poručio je nedavno.

Oporba mu redovito zamjera da gradi fontane dok u Zagrebu još ima stanovnika bez odvodnje i vodovoda iako plaćaju najveći prirez u državi - čak 18 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a