Obavijesti

News

Komentari 7

Granična policija traži pomoć zbog porasta broja migranta

Kako su u subotu prenijeli mediji u Mostaru, Galić je izvijestio kako je od državnih vlasti zatražio da se hitno razmotri mogućnost popunjavanja mjesta 526 nedostajućih graničnih policajaca

VIDEO

Ravnatelj granične policije BiH Zoran Galić zatražio je u subotu hitno zapošljavanje novih graničnih policajaca ili prebacivanja drugih policijskih službenika u ovu policijsku agenciju kako bi mogli odgovoriti dramatičnom povećanju broja migranata u toj zemlji.

Kako su u subotu prenijeli mediji u Mostaru, Galić je izvijestio kako je od državnih vlasti zatražio da se hitno razmotri mogućnost popunjavanja mjesta 526 nedostajućih graničnih policajaca.
Osim mogućnosti da se izvanredno odobri prijam policajaca, ravnatelj granične policije istaknuo je kako postoji mogućnost privremenog premještaja policijskih službenika iz drugih policijskih agencija kako bi uspjeli pokriti granicu sa Srbijom i Crnom Gorom, ali i Hrvatskom u koju migranti ulaze kako bi se dočepali Europske unije.

Galić se na javni apel odlučio jer je, po njegovim riječima, dolazak migranata organiziran, te da Granična policija više nije u stanju odgovoriti pritisku novoga vala.

Izvijestio je da je Granična policija od početka godine zaustavila ulazak 1754 migranta u BiH. Galić je upozorio kako je među migrantima veliki broj ranjivih kategorija, žena i djece, kojima je potrebna dodatna pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U BiH je do sada veliki broj migranata koji nisu uspjeli ući u Hrvatsku, odnosno EU, zatražio azil, a državne vlasti su za ponedjeljak najavile sastanak o rastućem problemu migranata. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina