Obavijesti

News

Komentari 1

Grbin za vanjskopolitičke posljedice okrivio Plenkovića: 'Ne komunicira s Milanovićem'

Grbin za vanjskopolitičke posljedice okrivio Plenkovića: 'Ne komunicira s Milanovićem'

Grbin smatra da je, s obzirom na sigurnosnu situaciju, katastrofalno to što je Plenković odlučio prekinuti odnose s predsjednikom s kojim bi trebao suodlučivati o vanjskoj politici, obrani i sigurnosti

VIDEO

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ne vidi spornima izjave predsjednika Milanovića o mogućem ulasku Finske i Švedske u NATO, a za vanjskopolitičke posljedice odgovornim smatra premijera Plenkovića jer je prekinuo odnose s predsjednikom s kojim mora suodlučivati u nekim pitanjima.

- Predsjednik je govorio o dvostrukim kriterijima jer Hrvatska, ali i Rumunjska i Bugarska već godinama čekaju na pristup u Schengen i bez obzira na solidarnost među članicama EU, ipak je to drugačije nego tretman najavljen u slučaju Švedske i Finske - izjavio je Grbin u četvrtak.

To je bila poruka predsjednika, dodao je, a SDP će tek raspraviti na stranačkim tijelima koji će stav zauzeti oko toga.

S obzirom na jučerašnje priopćenje veleposlanstva SAD-a u BiH, nadam se da će se SAD aktivnije uključiti u raspravu oko izbornog zakona jer je to ozbiljan problem ne samo za BiH nego i za Hrvatsku jer se njegovim nerješavanjem samo dižu tenzije, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grbin smatra da je, s obzirom na sigurnosnu situaciju, katastrofalno to što je Plenković odlučio prekinuti odnose s predsjednikom s kojim bi trebao suodlučivati o vanjskoj politici, obrani i sigurnosti.

- Naravno da postoje dvije vanjske politike zato što je predsjednik Vlade Plenković odlučio da s predsjednikom Republike Milanovićem neće komunicirati o vanjskoj politici - odgovorio je na pitanje imamo li dvije vanjske politike s obzirom na pozive švedskog i finskog ministara vanjskih poslova u Zagreb, u kojem su tražili pojašnjenje Milanovićevih izjava.

To nije normalno i prošle srijede je to jasno izašlo iz Plenkovićevih usta i tada su stvari izašle na čistac. Sada je izašlo na vidjelo tko je prekinuo suradnju – Plenković je prekinuo suradnju s Milanovićem u onim pitanjima u kojima moraju suodlučivati, smatra Grbin.

Grbin: 'Hrvatska s Plenkovićem koji je bahat, a s druge strane je preosjetljiv ne može dalje'
Grbin: 'Hrvatska s Plenkovićem koji je bahat, a s druge strane je preosjetljiv ne može dalje'

Dodao je da nekonzultiranje i nedostatak dijaloga imamo od trenutka kada je Plenković najavio tvrdu kohabitaciju.

- To je, nažalost, kulminiralo. Nisam sretan s tim i ne mogu biti - poručio je.

Izglasavanje novih ministara nazvao je prisilnom zamjenom, a ne rekonstrukcijom, i to zato što su USKOK i DORH protiv dva člana Vlade pokrenuli kaznene postupke, a jedan se spominje u drugom kaznenom postupku teškom milijarde kuna.

- O rekonstrukciji Vlade nema govora jer u njoj i dalje ostaje Vili Beroš koji je prije godinu dana najavio reformu zdravstva, ali ništa od toga, a i upleten je u afere s javnom nabavom kao i Mario Banožić koji nije u stanju izgraditi dva hangara. Ovo je jedno veliko ništa - zaključio je Grbin.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda