Obavijesti

News

Komentari 23

'Grenada deveta država koja je povukla priznanje neovisnosti Kosova'

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić objavio je u nedjelju da je Grenada deveta zemlja koja je poništila sve prethodne odluke u vezi sa statusom Kosova, a to znači priznanje Kosova kao nezavisne države

VIDEO

Vlada Grenade drži da je važno poduprijeti dijalog između Beograda i Prištine u kojem bi se došlo do rješenja budućeg statusa Kosova, ocjena je vlasti ove države o kojoj je ministar Ivica Dačić izvijestio medije nakon susreta sa ministrom vanjskih poslova Grenade Peterom Davidom.

"Nakon opsežnog istraživanja i razmatranja, Vlada Grenade smatra da je od najveće važnosti podrška rješenju budućeg statusa Kosova do kojega se dođe dijalogom između Beograda i Prištine, kao i da je to željeni mehanizam za postizanje pravednog, trajnog i održivog rješenja", navedeno je u noti čije izvatke je Dačić predočio medijima.

Vlada Grenade, povlačeći "sve prethodne odluke ili izjave u vezi sa statusom Kosova" u noti naglašava kako će "čvrsto podržati stajalište oko kojeg se dvije strane suglase".

Ministar vanjskih poslova Grenade Peter David za suradnju svoje zemlje i Srbije kaže da je "utemeljena na dubokom međusobnom uvažavanju suvereniteta i nemiješanja u unutarnje stvari" i poručuje kako će "ta načela između zemalja biti nastavljena".

Ministarstvo vanjskih doslova Srbije dosad je objavilo da su, prije Grenade, priznanje neovisnosti Kosova povukli i Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Priština odbacuje tvrdnje Beograda o diplomatskim postignućima u povlačenju priznanja, a iz ureda kosovskog šefa diplomacije Behgjeta Pacolija Dačićevo su prošlotjedno priopćenje da je Dominika povukla priznanje Kosova nazvali "klevetom".

"Nije bilo nikakvog povlačenja priznanja...  To je Dačićeva kleveta, kao i ranije“,  izjavio je prošlog tjedna prištinskim medijima Pacolijev savjetnik, naglasivši da Kosovo ima diplomatske odnose s Dominikom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u