Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

'Grenada deveta država koja je povukla priznanje neovisnosti Kosova'

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić objavio je u nedjelju da je Grenada deveta zemlja koja je poništila sve prethodne odluke u vezi sa statusom Kosova, a to znači priznanje Kosova kao nezavisne države

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
23 komentara

Vlada Grenade drži da je važno poduprijeti dijalog između Beograda i Prištine u kojem bi se došlo do rješenja budućeg statusa Kosova, ocjena je vlasti ove države o kojoj je ministar Ivica Dačić izvijestio medije nakon susreta sa ministrom vanjskih poslova Grenade Peterom Davidom.

"Nakon opsežnog istraživanja i razmatranja, Vlada Grenade smatra da je od najveće važnosti podrška rješenju budućeg statusa Kosova do kojega se dođe dijalogom između Beograda i Prištine, kao i da je to željeni mehanizam za postizanje pravednog, trajnog i održivog rješenja", navedeno je u noti čije izvatke je Dačić predočio medijima.

Vlada Grenade, povlačeći "sve prethodne odluke ili izjave u vezi sa statusom Kosova" u noti naglašava kako će "čvrsto podržati stajalište oko kojeg se dvije strane suglase".

Ministar vanjskih poslova Grenade Peter David za suradnju svoje zemlje i Srbije kaže da je "utemeljena na dubokom međusobnom uvažavanju suvereniteta i nemiješanja u unutarnje stvari" i poručuje kako će "ta načela između zemalja biti nastavljena".

Ministarstvo vanjskih doslova Srbije dosad je objavilo da su, prije Grenade, priznanje neovisnosti Kosova povukli i Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Priština odbacuje tvrdnje Beograda o diplomatskim postignućima u povlačenju priznanja, a iz ureda kosovskog šefa diplomacije Behgjeta Pacolija Dačićevo su prošlotjedno priopćenje da je Dominika povukla priznanje Kosova nazvali "klevetom".

"Nije bilo nikakvog povlačenja priznanja...  To je Dačićeva kleveta, kao i ranije“,  izjavio je prošlog tjedna prištinskim medijima Pacolijev savjetnik, naglasivši da Kosovo ima diplomatske odnose s Dominikom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message