Obavijesti

News

Komentari 78

Grlić Radman ide iz ministarstva vanjskih poslova, nova šefica diplomacije Nikolina Brnjac?

Grlić Radman ide iz ministarstva vanjskih poslova, nova šefica diplomacije Nikolina Brnjac?
2

Najveće iznenađenje u novom kabinetu premijera Andreja Plenkovića mogla bi biti promjena na čelu Ministarstva vanjskih poslova...

VIDEO

Prema neslužbenim informacijama s Markova trga, u Vladi ćemo gledati nova lica, a kabinet će, kako se čini, biti možda i najmlađi u povijesti hrvatskog višestranačja. Najveće iznenađenje navodno bi moglo predstavljati ime osobe koja će voditi Ministarstvo vanjskih poslova. Kako neslužbeno doznajemo, Goran Grlić Radman je na izlaznim vratima kabineta u koji najviše izgleda ima ući Nikolina Brnjac.

- Ona mu je jako bliska suradnica i ima šanse - kaže naš sugovornik iz stranke. Obrazovana je i držala je cijelo predsjedanje EU-om, bez pogreške. Nova je u sustavu, ali je sve brzo pohvatala, tvrde upućeni. Došla je iz Ministarstva prometa.

Zagreb: Božinović i Brnjac održali konferenciju za medije

Plenković želi postaviti ljude koji su operativni, sposobni te odani i čisti. To je ključni preduvjet: moraju biti čisti. Ne želi izgubiti ni jednog ministra, kao što je bilo dosad, no oni nisu bili njegov izbor. On je HDZ dobio od Karamarka i Brkića te tad nije imao puno mogućnosti. Sad je sam svoj kadrovik i ne želi si dopustiti pogrešku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izgledi Marka Pavića da zadrži resor također nisu osobiti.

- Pavić je loše vodio ministarstvo, pa premda je Plenkijev stažist i sve, morat će otići. Žalac je, ako stavimo na stranu afere, bolje radila. To se može čuti i među djelatnicima u ministarstvu, no zbog afera je morala otići. Pavić će pak otići jer nije dobro radio - nastavlja naš sugovornik pa dodaje:

Šibenik: Premijer Andrej Plenković na Danima regionalnog razvoja i fondova EU

- Što se tiče Darka Horvata, on nikad nije ni bio Plenkijev izbor. Nametnuo ga je Vaso, koji je tad bio zamjenik šefa HDZ-a, a Plenki nije kontrolirao predsjedništvo. Sad je drugačije i on definitivno odlazi. Nije samo u pitanju to što nije bio njegov čovjek, nego i to što nije dobro radio. Kad su se donosile mjere za gospodarstvo zbog korone, tu je Zdravko Marić morao za njega jako povući. On se baš nije dobro snašao. Bilo ga je posvuda, ali nije bilo velike koristi od njega. Gari Cappelli je OK, uživa solidnu popularnost, ali navodno želi promjene.

Dođe li do spajanja resora, ne može biti državni tajnik. Isto je i s Ninom Obuljen, do koje Plenković stvarno drži, no na izborima je dobila malo glasova, što je znak da HDZ-ov teren ne drži do nje. Uz to, kultura se vjerojatno spaja s resorom znanosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer