Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Grmoja i Maras su na početku sjednice zaradili opomene

Radin je Grmoji uzvratio da se stanka može tražiti samo o temi o kojoj Sabor raspravlja, a raspravlja o godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja

Zagreb: Sabor raspravlja o izmjenama Zakona o edukacijsko-rehabilitacijskoj djelatnosti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
0 komentara

Žestoko je 'iskrilo' u srijedu ujutro na početku saborskog zasjedanja između Mostovog zastupnika Nikole Grmoje, koji je tražio stanku zbog oprosta duga suprugu ministrice vanjskih i europskih poslova,  i predsjedavajućeg Hrvatskog sabora Furija Radina, koji stanku nije odobrio jer se ne odnosi na točku dnevnog reda o kojoj se raspravlja.

Potporu Grmojinom zahtjevu dao je i SDP-ovac Gordan Maras te su obojica zaradili opomene.

- Tražim stanku jer sam konsterniran činjenicom da muž ministrice vanjskih vanjskih poslova Pejčinović Burić ne plaća račune. To je čovjek koji je utukao 5 milijuna kuna u štetni projekt termoelektrane na plin, koja je trebala biti na rijeci Cetini, a koji smo zaustavili. Čovjek se nikako ne može nazvati socijalnim slučajem, a sada mu Milan Bandić na temelju zakona kojeg je donijela ova vlada, bez socijalniih kriterija, otpušta dugove - rekao je Grmoja.

Radin mu je uzvratio da se stanka može tražiti samo o temi o kojoj Sabor raspravlja, a raspravlja o godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

 - Jel' Vi to kao član vladajuće koalicije smatrate da je u redu da se ljudima koji imaju milijune otpuštaju dugovi i još opravdavate takve postupke? Ova vlada i ova ministrice ide iz afere u aferu, ona štiti protupravno trošenje novca u svom ministarstvu, a sada njezinom mužu milijunašu grad Zagreb otpušta dugove kao socijalnom slučaju - ustrajao je Grmoja, kojeg je Radin bezuspješno pokušavao prekinuti.

Na kraju mu je dao opomenu obrazloživši je zlouporabom Poslovnika,  što je potaklo i Marasa da se požali na povredu Poslovnika.

- Neopravdano ste odbili stanku Klubu Mosta jer je tema usko vezana uz rad inspektorata i zakonom koji je na snazi - podržao je Maras Mostovce te i sam zaradio opomenu.

To ga međutim nije smirilo i nastavio je dobacivati iz klupe, a Radin ga je više puta upozorio da će mu, ne prestane li, dati i drugu opomenu, što će značiti da više danas neće moći govoriti.

Maras je međutim nastavo provocirati, a Radin se predomislio: "Neću Vam dati drugu opomenu jer mi nije isto voditi sjednicu kada Vas nema!".

Grad Zagreb odlučio je u skladu s odredbama Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama, oprostiti do 10.000 kuna građanima koji su u blokadi i pod ovrhom, a budući da nije određen imovinski cenzus, dugovi se opraštaju svima, pa i onim najbogatijim Zagrepčanima, objavio je Jutarnji list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message