Obavijesti

News

Komentari 41

Grmoja: U ovim okolnostima treba razmišljati o savezima

Grmoja: U ovim okolnostima treba razmišljati o savezima
1

Nikola Grmoja je rekao da Most ima opciju da idu sami, ali da razgovaraju sa Miroslavom Škorom te dodao da on ima određenu odgovornost u vidu rezultata s predsjedničkih izbora

VIDEO

Ja pozivam građane da poslušaju one koji ih zovu na biračka mjesta, a do jučer su im govorili da ostanu u svojim domovima. Poslušajte ih, ali nemojte glasati za njih, poručio je u petak mostov Nikola Grmoja uoči raspuštanja Sabora 18. svibnja i izlaska na parlamenatrne izbore u lipnju ili srpnju. 

Istaknuo je kako nitko ne zna kakva će epidemiološka situacija biti na ljeto, a kakva na jesen, ali da je sasvim jasno da će građani u ljetnim mjesecima ostvariti svoje biračko pravo. 

- S obzirom na socijalnu distancu, imat ćemo redove ispred biračkih mjesta. U mnogim zemljama gdje žive naši Hrvati, pitanje je hoće li oni moći ostvariti svoje biračko pravo ako su tamo nekakve strože mjere - rekao je podsjetivši kako je Most predlagao zato uvođenje elektronskog i dopunskog glasanja, ali da je Vlada to odbila.

- Oni ne žele da građani izađu na izbore, već oni koji su na neki način zaduženi glasati za njih - poručio je.

POGLEDAJTE VIDEO IZ SABORA:

Most o raspuštanju Sabora od ponedjeljka Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Friday, May 15, 2020

Problema s izborima na ljeto, istaknuo je, nema, ali podsjeća kako je Vlada plašila građane koronom, uništila gospodarstvo, a sada ih poziva na biračka mjesta.

- Ja smatram da su mjere bile pretjerane, a oni trebaju objasniti zašto su uništili gospodarstvo da bi sada, kada su vidjeli da im raste rejting, da se može na izbore. Ja nemam ništa protiv da idemo sada na izbore, ali oni trebaju dati odgovore na ova pitanja

Na pitanje jesu li se dogovorili s Miroslavom Škorom idu li s njim i njegovim Domovinskim pokretom na izbore, Grmoja je poručio kako ima vremena. 

- Mi smo cijelo ovo vrijeme stvarali pretpostavke da Most jača, pojačali smo se, jedina smo opcija u ovoj krizi koja uz HDZ i SDP raste, tako da imamo opciju i da samostalno izađemo na izbore. S druge strane, svjesni smo da su ovo neregularni, izvanredni, posebni izbori i da oni možda zahtijevaju nekakve posebne angažmane. U tom smislu razgovaramo sa Škororm, on ima svojevrsnu odgovornost s obzirom na kapital koji je dobio na predsjedničkim izborima, uskoro ćete znati ishod tih razgovora - rekao je Grmoja. 

U čemu je problem, zašto toliko čekaju?

- Na sve izbore izlazili smo do sad sami i mislim da je to u normalnim okolnostima najpošteniji put. Ali u ovakvim okolnostima, kada znamo da ionako hrvatski građani ne izlaze na izbore, a pitanje je kolika će izlaznost biti sada, onda treba razmišljati i o mogućim savezima - poručio je Grmoja dodavši kako je Škoro tek stranku osnovao prije mjesec dana pa da nisu ni mogli pregovarati ranije.

Iz Domovinskog poketa dolaze informacije da do problema u pregovorima oko suradnje dolazi zbog mjesta na listama i tko će na njima biti, a Grmoja poručuje kako nije problem oko lista i tko će biti na kojem mjestu.

- Radi se o tome kakvi ljudi i koji će preko tog saveza ući u Sabor. Ja ne želim progurati žetončiće koji će Plenkoviću omogućiti novi mandat. Ne smeta mi nitko, ali znam što želim i kakve ljude u Saboru. Karakterne, nekompromitirane, ljude koji se neće prodati, kakvi su, uostalom, bili mostovci - poručio je ne želeći otkriti je li mu i tko iz Domovinskog pokreta sporan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava