Obavijesti

News

Komentari 184

'Šeks nas sve gleda, savjetovao je Vrdoljaku da uđe u koaliciju'

'Šeks nas sve gleda, savjetovao je Vrdoljaku da uđe u koaliciju'
1

Imam dokumentaciju koja dokazuje da je vrh vlasti povezan s Andrejom Plenkovićem imao podatke o problemima u Agrokoru, rekao je Grmoja i prozvao Vladimira Šeksa za kojeg kaže da je sve znao od 1994.

VIDEO

HDZ-ovi visoki dužnosnici poput Vladimira Šeksa znali za nepravilnosti u poslovanju Agrokora. Riječ je o izvješću financijske policije iz ožujka 1994. godine koje je dostavljeno na ruke Šeksu koji je tada bio potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove. Radi se o kontroli kojom je financijska policija utvrdila nepravilnosti u poslovanju Agrokora i nenamjenskom trošenju kredita koncerna koji ga je dobio 1991 godine od Zagrebačke banke. Kratkoročne kredite Agrokor je dobio za kupnju kukuruza. Od ukupno  1,264 milijarde hrvatskih dinara nenamjenski je potrošeno čak 636 milijuna hrvatskih dinara, izvijestio je Grmoja. U izvješću stoji i da je kredit od 240 milijuna prema ugovoru od 10.10. 1991. doznačen na račun Agrokora četiri dana prije nego je kreditni odbor odobrio su sredstva. Grmoja je napomenuo da je financijska policija o svemu što je utvrdila obavijestila tadašnjeg potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove. No, nakon svega nije došlo do optužnog prijedloga. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:12

Nikola Grmoja (Most) u Saboru je podijelio dokument koji, kaže, dokazuje da su 
- Zakazalo je pravosuđe, ali i ključni ljudi u izvršnoj vlasti. Vladimir Šeks dvije godine nakon što je dobio na ruke ovaj dokument vodio je istražno povjerenstvo o Agrokoru o robnim zalihama i nakon toga nije došlo do epiloga odnosno podizanja bilo kakvog optužnog prijedloga - rekao je Grmoja.
Podsjetio je da je Šeks kod stvaranja "sramotne i kupljene" vladajuće većine s galerije sve gledao upravo Šeks koji je nedavno u intervjuu otkrio da je on savjetovao Andreja Plenkovića da se ne odriče ministra Zdravka Marića koji je došao iz Agrokora, ali i da je "preko određenih punktova ohrabrio Ivana Vrdoljaka da uđe u koaliciju". 

- Premijer Plenković, koji za savjetnika ima Vladimira Šeksa te ministra koji je došao iz Agrokora, poručuje Mostu da je glasnogovornik Ivice Todorića. To je previše i za Andreja Plenkovića predsjednika stranke koja je stvorila Ivicu Todorića, koju je Todorić financirao i postavljao im ministre i dužnosnike, stranke koja za savjetnika ima čovjeka koji je još 90-ih znao za nepravilnosti u Agrokoru - poručio je Grmoja. 

Izvijestio je da se pripremio za prvu službenu sjednicu povjerenstva, a da će svakako zanimljiv svjedok biti i Stjepan Mesić. Najavio je da će se on osobno, ali i Most bez obzira na posljedice zalagati da se sazna puna istina o Agrokoru i da će ići do kraja.
- Vladimir Šeks svakako mora biti pozvan pred povjerenstvo, predložit ću da ga se pozove. Trebaju mnogi dužnosnici HDZ-a iz tog vremena odgovoriti na pitanja je li ih Ivica Todorić financirao, na koji način, kako su mu vraćali te usluge - ustvrdio je Grmoja. 
Naveo je da odgovornost za Agrokor nema samo HDZ nego i SDP, naravno manje, jer je bio manje na vlasti, rekao je Grmoja i dodao da je "ono što je radio Slavko Linić možda bili najgori potezi i najveće pogodovanje ovom koncernu od kad je Hrvatske". O detaljima nije želio govoriti, a ponovio je da će i njega predložiti kao svjedoka na istražnom povjerenstvu za Agrokor.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 184
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca