LIVE Vatrogasac teško ozlijeđen u eksploziji: 'Prvo je udario grom, pa se dimilo, crjepovi su letjeli!' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Vatrogasac teško ozlijeđen u eksploziji: 'Prvo je udario grom, pa se dimilo, crjepovi su letjeli!'

Vatrogasac teško ozlijeđen u eksploziji: 'Prvo je udario grom, pa se dimilo, crjepovi su letjeli!'

Veliko nevrijeme zahvatilo je u utorak Karlovac, a nakon udara groma zapalila se kuća u Karlovcu. U nizu eksplozija koje su uslijedile u njoj, teško je ozlijeđen vatrogasac

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NEVRIJEME U KARLOVCU

Cijeli Karlovac je zahvaćen poplavama

Karlovačko područje u utorak, oko 15,30 sati, zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno tučom, a Grad Karlovac je izvijestio da su pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave. Po neslužbenim podacima, riječ je o 35 litara kiše po metru četvornom do 18 sati.

Vatrogasci su za sada primili 26 poziva zbog ispumpavanja vode te jedno zbog požara. Ima i srušenih stabala i zaglavljenih vratiju.

Ulice i parkirališta su bila poplavljena. Potopljeni su bili i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila, te pothodnici.

Dosad je ispumpana voda iz škola i vrtića, te stambenih zgrada, a  upravo se ispumpava voda u velikom pododniku.

U nekim dijelovima Karlovca je nestalo struje, a i telefonske linije su pokidane.

"Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očiti", kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak.

Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili oko 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu.

SUSJED O EKSPLOZIJI

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrijelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

"Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća", rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila.

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je jedan od njih.

DETALJI EKSPLOZIJE

Šef vatrogasaca otkrio što su pronašli u kući u Karlovcu: 'Tu je bilo karabina, cijelih metaka...'

Požar je ugašen, potvrdio je tu informaciju za 24sata Miroslav Rade, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, koji nam je otkrio nove detalje. 

- Dečki su u kući našli karabin i nekakve metke, odnosno čahure i cijele metke. Vjerujemo da je našeg ozlijeđenog kolegu pogodio upravo neki od tih metaka - rekao nam je Rade.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

STANJE VATROGASCA

Davorka Židak iz KB-a Dubrava potvrdila nam je kako su primili ozlijeđenog vatrogasca.

- Ima ozljedu lijevog prsišta, nekim djelićem, odnosno nešto je eksplodiralo pa je komadić nečega završio u lijevom prsištu. Po CT-u ima komadić stranog tijela u lijevom prsištu - rekla je Židak za 24sata. 

Dodala je kako je vatrogasac sada stabilno, te da je napravljena dijagnostička obrada. 

- Sada se radi trenaža prsišta. Pacijent je stabilno i mi se nadamo da će tako ostati. Opće stanje mu je zadovoljavajuće i medicinski se poduzima sve što je potrebno. Pri svijesti je. U dobrom je kontaktu, razgovaramo s njim, dobar mu je tlak, puls, diše dobro, za sada je sve u redu - rekla nam je. 
 

POŽAR U KARLOVCU

Zbog udara groma u popodnevnim satima u Karlovcu zapalila se kuća. Dok su vatrogasci gasili požar, došlo je i do nekoliko eksplozije, slijedom kojih je jedan od vatrogasaca ozlijeđen. 

- Došao je s teškim tjelesnim ozljedama. Odnosno, ozljedama prsnog koša, teška je ozljeda, sa stranim tijelom. Kod eksplozije mu je nešto uletjelo u prsni koš - rekla nam je dr. Kovačić, ravnateljica karlovačke bolnice.

Komentari 5