Obavijesti

News

Gruzijci prosvjeduju zbog smrti novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu

Gruzijci prosvjeduju zbog smrti novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu
1

Snimatelja, jednog od nekoliko novinara pretučenih u napadu na LGBT+ aktiviste u Tbilisiju ovaj vikend, mrtvog je pronašla njegova majka

VIDEO

LGBT+ aktivisti u Gruziji, zemlji Južnog Kavkaza, otkazali su povorku ponosa u ponedjeljak nakon što su nasilne skupine koje se protive tom događaju upale u njihov ured u Tbilisiju i napale aktiviste i novinare. 

Snimatelja Aleksandra Laškaravu, koji je pretučen u incidentu, pronašla je majka u njegovu domu. Objavio je to u nedjelju TV Pirveli, kanal za koji je radio. Nisu otkrili uzrok smrti.

A rally in memory of Pirveli TV channel cameraman Alexander Lashkarava, a victim of violence against LGBT+ activists and journalists last Monday, in Tbilisi

Stotine prosvjednika okupile su se ispred parlamenta i ureda vladajuće stranke Gruzijski san u nedjelju i pozvale premijera i ministra unutarnjih poslova da daju ostavke zbog nasilja i Laškaravove smrti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žena je bacila crvenu boju na vrata zgrade vlade u znak prosvjeda. 

Smrt Laškarave zgrozila je aktiviste za ljudska prava u Gruziji. Optužuju vlasti za osnaživanje nasilnih skupina i jer nisu zaštitili novinare i pristaše LGBT+.  

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da istražuje smrt snimatelja, ali nije otkrilo uzrok njegove smrti. Ministarstvo je kasnije objavilo da su "profesionalne aktivnosti Laškarave bile nezakonito ometane prijetnjama nasilja" za vrijeme napada na pristaše LGBT+. 

Gruzijska predsjednica Salome Zourabičvili objavila je na Twitteru u nedjelju da je posjetila obitelj Laškarave. 

"To što se dogodilo je tragedija i izražavam sućut cijeloj medijskoj zajednici i svima u Gruziji", napisala je Zourabičvili. "Istraga se mora provesti, a odgovorne se mora kazniti", dodala je predsjednica. 

Napadnuto je više od 50 novinara, rekla je policija u ponedjeljak, što je navelo zapadne zemlje da pozovu Gruziju da osigura slobodu izražavanja i okupljanja. 

Otkazanu povorku ponosa kritizirali su konzervativci i crkva, dok je premijer Irakli Garibašvili rekao da se tim događajem riskira izazivanje javnih sukoba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura