Obavijesti

News

Komentari 14

Gusti dim otežava gašenje kod Nacionalnog parka Sj. Velebit

Gusti dim otežava gašenje kod Nacionalnog parka Sj. Velebit
17

Zbog teško dostupnog terena požar gase vatrogasci s naprtnjačama, a zbog gustog dima helikopter im ne može spustiti vodu, kažu nam gasitelji s terena

VIDEO

Vatrogasci se bore s vatrom na granici nacionalnog parka Sjeverni Velebit, ponad Jablanca. Zbog teško dostupnog terena požar gase vatrogasci s naprtnjačama, a zbog gustog dima helikopter im ne može spustiti vodu, kažu nam gasitelji s terena. 

- Čekamo na cesti, gasizti ne možemo. Ovo je koma. Branit ćemo kuće - poručuju vatrogasci.

17
| Foto: Mate Samaržija

Ugašen požar u šibenskom remontnom brodogradilištu, gori kod Kistanja, Polače, na Svilaji i Promini

Požar koji je u subotu oko 12.30 planuo u remontnom brodogradilištu NCP u Šibeniku, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, stavljen je pod nadzor te je izbjegnuta katastrofa, doznaje se iz  šibensko-kninskog Centra 112 koji međutim dodaje kako gori kod Kistanja, Polače, na Svilaji i Promini.

"Požar koji je u 12.30 planuo u NCP-u lokaliziran je u 14.29 sati, a sada je ugašen do kraja. Riječ je o požaru kontenjera za smeće koji se proširio na skladište", doznaje se u Županijskom centru 112.

"Ne znam ništa za sada osim da je izgorio kontejner i dio skladišta te da nitko nije ozlijeđen. Srećom, danas je neradni dan pa smo izbjegli veću katastrofu. Kolika je šteta tek ćemo utvrditi, ali po dosadašnjim informacijama mislim da smo, prvenstveno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječili veliku materijalnu štetu. Ovim putem zahvaljujem svim vatrogascima koji su tako brzo izašli na intervenciju i ugasili požar. O uzrocima za sada ne možemo nagađati, ali postoje nadzorne kamere koje će nam pomoći u istrazi“, kazao je Hini Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP-a.

Velike požare kod Kistanja u subotu popodne gasilo je osam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, i to na tri lokacije u krugu desetak kilometara. 

Sve su kuće obranjene, a zračne snage na požarištima ulažu maksimalne napore kako bi požare stavile pod nadzor gasitelja budući da po noći ne mogu letjeti.   

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 234 požara: 83 u Šibensko-kninskoj, 77 Splitsko-dalmatinskoj, 58 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2000 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 58 500 tona vode te su do požarišta prevezena 266 vatrogasca i vojnika i 36 tone vatrogasne opreme i vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik