Obavijesti

News

Komentari 0

Gužve na autocesti: Kolona na Demerju, između Maslenice i sv. Roka ograničenje 80km/h

Gužve na autocesti: Kolona na Demerju, između Maslenice i sv. Roka ograničenje 80km/h

Povremeni zastoji mogući su na autocestama u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i u blizini čvorova te na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi

Zbog veće gustoće prometa povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu ili kraći zastoji na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), otoku Krku i Krčkom mostu (DC102), na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su na autocestama u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i u blizini čvorova te na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • kolona kraj naplatne postaje DEMERJE i Lučko u smjeru Zagreba je oko 1 km;
  • kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje na autocesti A1 između mosta MASLENICA i tunela SV. ROK u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Autocesta A 9 Istarski ipsilon:

  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km;
  • na tunelu Učka u smjeru Rijeke kolona je 1 km.

Krčki most (DC102):

  • u oba smjera kolona je oko 4 km;

Povodom blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza i uobičajenih ljetnih zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5t bit će:

  • petak, 12. kolovoza – 15:00 do 23:00,
  • subota, 13. kolovoza – 04:00 do 14:00,
  • nedjelja, 14. kolovoza – 12:00 do 23:00,
  • ponedjeljak, 15. kolovoza – 14:00 do 23:00.

Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1.

Na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Gornja Ploča u smjeru Zagreba zbog vozila u kvaru promet se vodi po dvije prometne trake i vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. 

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolnici će biti mjestimice mokri i skliski u drugom dijelu dana u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri. 

Zbog jake bure na Jadranu, a podno Velebita povremeno i s olujnim udarima, iz HAK-a očekuju promjene u cestovnom i pomorskom prometu.