Obavijesti

News

Komentari 8

Gužve pred 'produženi vikend'

Gužve pred 'produženi vikend'

Vrhunac je turističke sezone i gužve na cestama prema Jadranu velike su već danima. I danas se očekuju jer za stanovnike Hrvatske počinje tzv. produženi vikend...

VIDEO

Prošlog vikenda kroz Lučko je prošlo gotovo 240.000 vozila. Kolone automobila bile su dugačke 5-6 kilometara. Iz policije tvrde da se na putovanje izgubilo, odnosno dobilo više tek pola sata, izvijestio je novinar Gordan Ćelić s naplatne postaje Lučko za HTV-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

- Imamo zabilježeno na ulazu na autocestu, prema moru, 123 tisuće vozila, a izašlo je 114 tisuća. U prosjeku je to jako veliki broj vozila, 238 tisuća vozila, u odnosu na prošlu godinu bilježi se 25 tisuća vozila više. Nije bilo većih zastoja, sve funkcionira i ide svojim tokom, rekao je Dalibor Majsec, policijski službenik za preventivu u cestovnom promet, Zagreb.

- Činjenica je da predstoji praznik koji građani spajaju s vikendom. Već danas popodne, kada ljudi završe s poslom, očekuje se pojačanI priljev vozila prema jugu. Treba ići samo lagano i smireno, a vozačima se predlaže da provjere vozilo, napune spremnike sa svim tekućinama, ali i da ponesu tekućinu i hranu za sebe. Neka gledaju upute na portalima, informiraju se putem javnih medija, očekuju manje gužve i ne zaborave činjenicu da putuju na more, savjetovao je policijski službenik Majsec.

- Najčešće dojave i prekršaji su vožnje zaustavnim trakom kada su gužve. Onda policijski službenici sankcioniraju te prekršaje, ali teško je reći u kojemu broju, rekao je Dalibor Majsec i najavio da bi ovo, što se prometa tiče, mogao biti udarni vikend.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upozorenja s HAK-a:

Vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama te na prilazima turističkih gradova i mjesta duž jadranske obale.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • povećana gustoća prometa između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika;
  • vozilo u kvaru u tunelu SV. ROK u ugibalištu broj 4 u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Krčki most (DC102):

  • povećana gustoća prometa u oba smjera.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas (4.kolovoza) na važnijim državnim cestama u u Istri i priobalju od 15:00 do 23:00, te sutra (5.kolovoza) od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog kvara na dalekovodu prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC4106 Krndija-Punitovci.

Najava prekida prometa za danas, 4. kolovoza 2021.god:

  • od 9:00 do 17:00 sati zatvara se državna cesta DC512 Makarska-Ravča, kroz naselja Brikva i Duge Njive. Obilazak: Makarska-Gornje Igrane-Šošići-Kozica-Ravča i obratno;
  • od 21:00 do 21:05 sati zbog osiguranja uvjeta za održavanje bakljade bit će prekinut promet na mostu Krk u oba smjera.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

  • od 04. do 06. kolovoza 2021. god. od 22:00 do 24:00 sata, u jednom noćnom terminu u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta, bit će prekinut promet u zoni čvora Slavonski Brod-zapad i na glavnoj trasi autoceste u smjeru Bregane;
  • do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
  • zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

  • na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:

  • DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
  • DC6 u Karlovcu - Ulica Borlin (do 31.10.2021. god.);
  • DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
  • DC22 u Križevcima;
  • DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog do 17:00 sati);
  • DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
  • DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
  • DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić. Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS