News

Komentari 0

HAK: Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila

HAK: Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme

Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, ponegdje ima i magle, slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru, na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila, a svi trajekti plove prema redu plovidbe, izvijestio je u četvrtak Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika i dionici Jadranske magistrale (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split.

Najčitaniji članci