Obavijesti

News

Komentari 0

Hamas joj je pustio majku, a brata još drže. "Zadnja sam se čula s njim tog krvavog dana"

Hamas joj je pustio majku, a brata još drže. "Zadnja sam se čula s njim tog krvavog dana"
1

Liat Bell Sommer, glasnogovornica Foruma za taoce i nestale obitelji poslala nam je potresnu ispovijest Izraelke koja je doživjela neviđenu traumu

VIDEO

Carmit Palty Katzir, kći je Hannah Katzir koja je oslobođena iz zarobljeništva Hamasa. Carmitin otac je ubijen, a brat joj je otet.

- Porijeklom sam iz kibuca Nir Oz, 7. listopada moj je otac ubijen u skloništu. Moja majka je oteta i odvedena u Gazu zajedno s mojim bratom koji također živi u istom kibucu. Bio je to crni dan ispunjen strahom, neizvjesnošću i šokom te iznad svega toga, nikako se nismo mogli suočiti, odnosno podnijeti tu situaciju. Izgubili smo kontakt s mojim roditeljima nakon 9:30 ujutro i ja sam bila ta koja je zadnja razgovarala s mojim bratom. Nazvala sam ga i rekao mi je: "Ne mogu razgovarati. Teroristi su u mojoj kući." To je bilo zadnje što mi je rekao - izjavila je Carmit.

Pokretanje videa...

Carmit Palty Katzir 01:58

Njenu su izjavu 24sata dobila od Liat Bell Sommer, glasnogovornice Foruma za taoce i nestale obitelji.

Carit je potom ispričala da su objavljena dva videa njene majke. 

- U jednom videu je moja majka koju se vidi da je oteta, a drugi je objavljen od strane Islamskog džihada gdje vidimo majku kako izgovara riječi koje nisu njezine. Bili smo sretni što smo vidjeli znak života, da je živa, no isto tako smo bili nevjerojatno zabrinuti za nju. Islamski džihad je prošlog tjedna prvo objavio video u kojem je stajalo da će moja majka biti puštena zbog humanitarnih razloga, a potom su nekoliko dana kasnije objavili da je mrtva - opisala je Carmit.

Prvo joj rekli da će joj pustiti majku, pa onda da je ubijena

Prošlog četvrtka rekli su im da će njena majka biti puštena. 

- Bili smo jako sretni, ali smo također htjeli ostati povučeni zbog neizvjesnosti pregovora s teroristima. Kad smo je vidjeli u bolnici, ponovni susret bio je ispunjen emocijama. Odmah je pitala za mog oca za kojeg nije znala da je ubijen i mog brata za kojeg nije znala da je otet. Nije bila u dobrom zdravstvenom stanju budući da nije primala potrebne lijekove, izgubila je 20 kilograma i očito je preboljela veliku traumu - navela je Carmit.

Kaže kako su nevjerojatno sretni zbog majčinog povratka, no isto tako poručuje da su iznimno zabrinuti zbog brata Elada.

- Presretni smo što se moja majka vratila, ali još uvijek se borimo za mog brata, Elada i sve ostale taoce koje Hamas još uvijek drži - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...