Obavijesti

News

Komentari 18

Hasanbegović: Mi smo ostvarili politički cilj, treća smo opcija

Hasanbegović: Mi smo ostvarili politički cilj, treća smo opcija

Mi smo ostvarili svoj politički cilj, Domovinski pokret etablirao se u treću političku opciju u zemlji. Nama sada treba čvrsta većina i korjenita promjena izbornog zakonodavstva, rekao je Hasanbegović

VIDEO

Zlatko Hasanbegović rekao je za Novu TV kako u Domovinskom pokretu nisu iznenađeni privremenim rezultatima izbora po kojima HDZ trenutno osvaja 70 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15 mandata, Most 6, Možemo za sad ima 6 mandata, Reformisti 2, Pametno i HNS po 1 mandat. 

Pratite emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata:

- Mi smo ostvarili svoj politički cilj, Domovinski pokret etablirao se u treću političku opciju u zemlji. Nama sada treba čvrsta većina i korjenita promjena izbornog zakonodavstva - rekao je Hasanbegović. 

Na pitanje bi li pristao biti ministar kulture, Hasanbegović kaže kako to sada nije važno. 

- O bilo čijim željama i očekivanjima će se razgovarati kada dobijemo službene rezultate izbora - rekao je. 

- Mi se sad nalazimo pred dvije ključne altrenative, ili će se stvoriti snažna saborska većina koja će biti izraz autentične političke volje ili će se krenuti starim putem različitih trgovačkih neprincipijelnih koaliranja. Sve to je u ovom trenutku u fazi špekuliranja, gatanja. Ključna odgovornost za daljnji smjer hrvatske politike je isključivo na Plenkoviću i HDZ-u. Autentična bi bila ona većina o kojoj neće arbitrirati ni saborski zastupnici koji su ušli u antologiju parlamentarizma kao jedini kandidati izabrani s jedan ili jedan i pol glas, o kojima neće arbitrirati o sastavu te većine ni Bruxelles niti ikoje strano središte moći. Autentična većina je i korjenita promjena izbornog zakonodavstva koji je preduvjet za pretvaranje Sabora u autentično predstavništvo hrvatskog naroda - rekao je Hasanbegović za RTL.

Na upit znači li to da ipak odustaju od predizbornog zahtjeva da Plenković ne može biti premijer, Hasanbegović nije dao konkretan odgovor.

'- Odgovor na to pitanje se mora uputiti na drugu stranu. Ključna odgovornost za budući razvitak političkog života je na HDZ-u i Plenkoviću. Većina imenuje mandatara za sastav Vlade' - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.