Obavijesti

News

Komentari 307

'Imamo problema sa politikom Šešelja, ona nas vraća unazad'

Žestoko ćemo se suprotstavljati Šešeljevoj politici jer gura Srbiju u prošlost, u muke, u ekonomske probleme, izolirala nas je od ostalih naroda na Balkanu i u Europi, rekao je Vučić

VIDEO

Srbija je na prekretnici političkoj, ekonomskoj, moralnoj. Nakon godina koje su pojedene besmislenim ratovima, korupcijom, recesijom, uspjeli smo zaustaviti daljnji pad zemlje. U trenutku kada smo otvorili prva poglavlja i imamo dobre fiskalne rezultate, uslijedile su nove političke turbulencije za koje Srbija nije odgovorna. Došlo je do presuda pred Haškim tribunalom. Jedan od tri cilja zbog kojih je uspostavljen sud u Haagu bio je da jedni na druge gledamo s više poštovanja i to Haški sud nije ispunio. On je cijelo vrijeme zabijao čavle u kovčeg usnulog Balkana. Mnoge presude su ustvari pokazale da djeluje kao politički sud, a ne pravna institucija, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u petak na konferenciji za novinare.

Prije konferencije je vlada Srbije održala izvanrednu sjednicu povodom presude Haškog suda Vojislavu Šešelju

- Vlada Srbije neće komentirati presudu niti ikome dopustiti da na temelju haške presude ruši Republiku Srbiju ili Republiku Srpsku. Spremni smo i dalje razgovarati s Bošnjacima i razgovaramo o budućnosti. Kao prijatelji kao jednaki, a ne kao oni koji će u narednih 100, 200 godina biti kažnjavani. Zašto je Karadžić dobio samo 40, ne bi im bilo dosta 140 ni 1400 godina jer im je bitno da Srbija bude napadnuta. Nakon toga došla je presuda Vojislavu Šešelju.

Od početka je to bio politički proces i kada su ga tražili u Haag i kada su ga pustili, i kad su ga opet tražili. Kakva bi bila sramota da smo po njihovim zahtjevima postupali. Da smo ga izručili kada su oni već znali presudu. Ponosan sam što je Srbija štitila dostojanstvo građana Srbije i samog Vojislava Šešelja. Želim mu dobro zdravlje i svu sreću u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
24sata

Mi imamo problem s njegovom politikom i njoj ćemo se žestoko suprotstaviti jer ta politika gura Srbiju u prošlost, u muke, u ekonomske probleme, izolirala bi nas od ostalih naroda na Balkanu i u Europi. Toj ćemo se politici žestoko suprotstaviti. Moramo napraviti razliku i ponašati se drugačije od drugih u regiji. Mi građani Srbije teško ćemo doživjeti da drugi poštuju naše žrtve onako kako mi imamo obavezu poštovati njihove žrtve. Moramo naučiti da naše suze imaju roditelje samo u Srbiji i nigdje više. Mi moramo pamtiti naše žrtve da im se poklonimo. Mi moramo poštovati svoje i tuđe žrtve, pokazati svoju srpsku veličinu, pokazati da možemo razgovarati sa svima i shvatimo i prihvatimo tuđu bol i patnju kao što shvaćamo bol i patnju naših majki. Teško da možemo od drugih to očekivati. Želimo biti poštovani u svijetu i svuda, a ne da budemo vraćeni na početak, rekao je Vučić. 

- Neću raditi kompromise s onima koji vraćaju Srbiju u prošlost - naglasio je Vučić. 

- Taj je čovjek (Vojislav Šešelj op.a.) proveo tamo 11 ili 12 godina i bilo bi smiješno da govorim o odnosu prema meni. Oni (Haški sud, op.a.) su znali kada su izbori i kada su sazvali izricanje presude, a znali su i kakva će biti presuda - rekao je Vučić. 

Pitanja o tome da je prije bio uz Šešelja i da li se sada ograđuje od te politike i što misli o projektu tzv. Velike Srbije, naljutila su Vučića, ali je ipak odgovorio sljedeće:

- Normalno je da ljudi prate život. Politika Velike Srbije nije politika budućnosti niti je politika ove vlade Srbije. Savjest mi je čista i pošteno radim.   

Vučić je rekao da se nije čuo sa Šešeljom i da godinama ne razgovaraju.

- Ne želim mu ništa loše. Želim mu u životu običnog čovjeka, sve najbolje i ne vidim se u budućnsoti u politici s njim. Uložit ćemo puno napora da zadržimo mir u regiji. Neću nikome dozvoliti da ruši Srbiju.

Vučić je rekao i da će se boriti svim snagama protiv nacionalističkih stranaka.  

"U susjedstvu su bili šokirani presudom Šešelju, ali ne i Gotovini"

- U susjedstvu su sad šokirani i konsternirani presudom Šešelju, a nisu bili šokirani i konsternirani kad je oslobođen Gotovina i kad se ne zna tko je ubio Danka i Nevenku (djece srpske nacionalnosti, op. a.) na Petrovačkoj cesti. Tako je i u Srbiji, ako vam se sviđa politika, on je nevin, ako vam se ne sviđa, on je kriv, makar ga 5000 sudaca oslobodilo - kazao je Vučić.

 

"Nikada nismo bili bliže gubitku izbora"

Prema Vučićevim rečima, najnovije istraživanje je pokazalo da "nikada nisu bili bliže gubitku izbora".

- Nikada nismo bili bliže gubitku izbora. To je vrlo realno, a narod mora odlučiti - rekao je Vučić.

On je pozvao građane da razmisle da li žele stabilnost ili povratak u neko vrijeme koje je davno prošlo.

- Stvari stoje sada tako da bi neki drugi koji se lako ujedinjuju u ovom trenutku mogli formirati vladu - rekao je Vučić. 

"Valjda je popularno u regiji da Srbija prima udarce"

Na pitanje kako komentira činjenicu da je hrvatski MUP zabranio Šešelju ulazak u Hrvatsku, Vučić je rekao: 

 - Valjda je popularno i mnogi su u regiji naučili da je Srbija vreća za udaranje i da mogu donijeti odluke i da se nitko ne buni, mi ne histeriziramo nego nadam se da će se prekinuti s takvim odlukama. To nije pitanje Šešelja nego prema građaninu Srbije. Naš je posao da štitimo ljudska prava svih građana ove zemlje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora