Obavijesti

News

Komentari 39

'HDZ nije interesna grupacija i za razliku od drugih, iza sebe nema velike interesne skupine'

'HDZ nije interesna grupacija i za razliku od drugih, iza sebe nema velike interesne skupine'
1

Glavni tajnik HDZ-a, Krunoslav Katičić, poručuje kako se u aferi povezanoj s Janafom radi o osobnoj odgovornosti onih koji su u nju upleteni te da HDZ ima nultu stopu tolerancije na korupciju

VIDEO

Opovrgavam neistinite i zlonamjerne tvrdnje o imenovanjima u trgovačkim društvima. Što se tiče izbora članova Uprava, postoji zakonodavna procedura kojom se imenuju članovi u trgovačkim društvima gdje RH ima udjele. Postoji pripadajuća uredba i to se u svim dijelovima jasno i nedvojbeno poštuje, poručio je u petak glavni tajnik HDZ-a, Krunoslav Katičić, komentirajući izjavu lidera Domovinskog pokreta, Miroslava Škore, da su ihićenja uslijedila zato što HDZ ima novog kandidata za direktora Janafa.

- HDZ je najveća stranka, s najdugoročnijim stažem i kao takva nije imala nikakve utjecaje na nekakve tijekove o kojima govore iz Domovinskog pokreta. HDZ je, dakle, stranka, nije interesna grupacija i za razliku od nekih drugih nema nikakve velike interesne skupine iza sebe, pogotovo ne neke trgovačke lance koji ih financiraju. To se odnosi na sve oporbene stranke. Iza nas su rezultati revizije koji jasno ukazuju da su naše financije jasne i transparentne - poručio je. 

Na pitanje novinara zašto se onda u HDZ-u događaju ovakve afere, Katičić poručuje kako nije bilo nikakvih indicija o bilo kakvim koruptivnim radnjama za bilo koga kad su se slagale liste za parlamentarne izbore. 

 - Ovdje se radi o osobnoj odgovornosti i HDZ ima nultu stopu tolerancije na koruptivne radnje - istaknuo je. 

Na opasku novinara da su na listu stavili Darka Puljašića, kojeg se istraživalo još od siječnja, a kojem su sad zastupnici morali skinuti imunitet da bi DORH nastavio s istragom, Katičić poručuje kako u trenutku sastavljanja lista nije postojao nikakav pravomoćni optužni prijedlog protiv njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...