Obavijesti

News

Komentari 144

HDZ-ovac Čičak livadu pretvorio u skupo građevinsko zemljište, sam se javio na svoj poziv...

HDZ-ovac Čičak livadu pretvorio u skupo građevinsko zemljište, sam se javio na svoj poziv...

Mato Čičak je kao načelnik općine Rugvica predložio Općinskom vijeću izmjene prostornog plana. Kad je taj plan prošao, prenamijenio je svoje poljoprivredno zemljište u građevinsko, a profitirao je i njegov otac

VIDEO

Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, koji je uskočio u Sabor nakon uhićenja Dražena Barišića kako bi HDZ-u sačuvao minimalnu većinu, izmjenom prostornog plana koju je sam predložio pretvorio je svoja i tatina zemljišta iz livada u građevinske parcele, doznaje Telegram.

Čičak je kao načelnik općine Rugvica predložio Općinskom vijeću izmjene prostornog plana. Kad je taj plan prošao, prenamijenio je svoje poljoprivredno zemljište u građevinsko, a profitirao je i njegov otac čije su tri parcele u Otoku Svibovskom prenamijenjene iz poljoprivrednih u građevinske, doznaje Telegram i tvrdi kako je Čičak prenamjenu za svoju parcelu zatražio tijekom 2018., samo godinu dana nakon što ju je kupio kao jeftino poljoprivredno zemljište.

Načelnik Mato Čičak općinskom je vijeću 2017. sugerirao da se prostorni plan treba izmijeniti pravdajući to, između ostaloga, velikim brojem zahtjeva za proširenje građevinskog područja i činjenicom poslovnoj zoni fali pristupnih cesta.

Građanin Čičak javio se na poziv načelnika Čička: Pogađate, to je ista osoba

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vijeće je to 2018. godine jednoglasno odobrilo i objavilo obavijest svim zainteresiranima da podnesu zahtjeve za prenamjenu svojih zemljišta.

Taj poziv potpisao je načelnik Mato Čičak.

A onda se građanin Čičak odazvao pozivu načelnika Čička i predložio da se njegova livada od 2619 četvornih metara prenamjeni iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

Pozivu načelnika Čička odazvao se i tata Čičak. Za svoje tri parcele u obližnjem Otoku Svibovskom, gdje je i njegova tvrtka Jur-trans. I te su parcele prenamijenjene u građevinsko zemljište.

Mato Čičak smatra da nije u sukobu interesa.

- Zahtjeve za izmjene prostornog plana razmatra stručnjak za izradu i prezentira ih u Nacrtu prijedloga plana. Nacrt je razmatralo povjerenstvo koje čine članovi Općinskog vijeća. Prijedlog za javnu raspravu plana utvrđuje načelnik, u ovom slučaju ja, temeljem pozitivnog mišljenja povjerenstva - odgovorio je Telegramu Čičak.

Telegram je ova saznanja poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa koje je odgovorilo kako će temeljem istih navoda otvoriti predmet protiv Mate Čička i ispitati sve okolnosti.

Sjećate se Kuščevića?

Podsjećamo, bivši ministar uprave Lovro Kuščević svoju je fotelju izgubio upravo nakon serije nekretninskih skandala o kojima su 24sata ekstenzivno izvještavala.

Otkrili smo ugovore prema kojima je Kuščevićeva supruga jeftino kupila poljoprivredno zemljište, a zatim ga je Općina prenamijenila i na njemu niču tri vile.

USKOK je podigao optužnicu, Lovru sumnjiče za zlouporabu položaja jer si je kao općinski načelnik prije četiri godine progurao izmjene prostornog plana kojim je omogućeno da štala na njegovu poljoprivrednom zemljištu postane stambena zona.

Sagradio je zatim kuću, u kojoj boravi, a vilu preko puta u Nerežišću skupo iznajmljuju turistima. Pogodovao je i šogoru Ivici Žuviću da dobije stan POS-a iako na njega nije imao pravo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.