Obavijesti

News

Komentari 211

HDZ tvrdi: SDP ponovno laže; SDP poručio: HDZ ništa ne zna

HDZ tvrdi: SDP ponovno laže;  SDP poručio: HDZ ništa ne zna
1

Vladajući tvrde da Tomislav Karamarko, ako dođe na vlast, neće moći smanjiti PDV jer bi to značilo da bi rupu u proračunu morao nadoknaditi rezanjem plaća

VIDEO

SDP je uz pomoć makroekonomista izračunao koje probleme nosi HDZ-ova najava smanjenja PDV-a, a HDZ uglavnom kritizira SDP-ova postignuća koja navode u svojem programu.

- Najava oporbene koalicije, odnosno Domoljubne Hrvatske, da će smanjiti opću stopu PDV-a na 23 pa na 20 posto do kraja mandata je nerealno i neodrživo obećanje - kažu u koaliciji Hrvatska raste te konkretno pojašnjavaju svoje tvrdnje.

- U prve dvije godine s 23 posto PDV-a prihodi države smanjit će se za 6,76 milijardi kuna, a druge dvije, s 20 posto PDV-a, smanjit će se za 16,88 milijardi kuna. To znači da bi oni kroz četiri godine smanjili prihod državi za 23,64 milijarde kuna. Toliko će trebati nadoknaditi u blagajni.

A gdje? Kažu kroz smanjenje plaća - pojašnjavaju Milanovićevi ljudi. Nastavljaju da, ako bi rezali plaće u javnom sektoru, to bi značilo da će u prve dvije godine mandata smanjiti ih za 15,7 posto, odnosno prosječno za 947 kuna, a u druge dvije godine za 39,3 posto, odnosno prosječno za 2370 kuna.

- Ako bi rasli tri posto godišnje, opet bi imali gubitak 50 posto, odnosno oko 12 milijardi kuna - ističu.

Dok oni pobijaju “domoljube” konkretnim brojevima, Karamarkovi ljudi ističu kako “nova Kukuriku koalicija pokušava negativne trendove predstaviti kao uspjeh vladanja 4 godine”.

- Već je ova rečenica SDP-ova programa notorna laž: ‘Rast gospodarstva ostvarili smo dobrom mjerom između štednje i potrošnje.’ (str. 1.) Koji rast gospodarstva!? Zar je u 21. st. nekome u Hrvatskoj potrebno tumačiti da se u mandatu Kukuriku vlade domaće gospodarstvo strmoglavilo i da je taj pad prema pokazateljima 2012-2014. iznosio 3,5%?

Kao da ne znamo da je krajem veljače 2015. bilo najmanje zaposlenih u novijoj povijesti, njih 1,295.668, dok je broj nezaposlenih bio 329.751? Google čini čuda, zar ne!? O ostalim pokazateljima domaćega gospodarstva i njihovu kretanju u protekle četiri godine možemo kad god to bude potrebno - kažu u HDZ-u.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao