Obavijesti

News

Komentari 26

Sjećate li se Branka Hrga? HDZ svog vjernog partnera uhljebio u MORH-u, a on je - odgojitelj

Sjećate li se Branka Hrga? HDZ svog vjernog partnera uhljebio u MORH-u, a on je - odgojitelj
3

Mjesto državnih tajnika po ministarstvima dobili su bivši, ali i aktualni partneri Andreja Plenkovića. HSLS ima tri državna tajnika, HNS, SDSS. ali i Čačićevi Reformisti imaju po dva mjesta u ministarstvima

VIDEO

Slaže se kadrovska križaljka nove Vlade Andreja Plenkovića. Na zatvorenom dijelu sjednice, uz prijedlog za opoziv uhićenog Dragana Kovačevića s mjesta predsjednika Uprave Janafa i imenovanje člana Uprave Stjepana Adanića za njegovog nasljednika do imenovanja novog putem javnog natječaja, Vlada je razriješila neke dosadašnje i imenovala nove državne tajnike. 

Tako je Branko Hrg (HDS), koji je u prošlom mandatu bio odan partner HDZ-u, nakon što na parlamentarnim izborima nije uspio ući u Sabor, zbrinut u MORH-u. Tako će bivši zastupnik koji je završio Studij pedagogijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa zvanjem odgojitelja predškolske djece biti državni tajnik ministra obrane. 

Imenovan je umjesto Tomislava Ivića (HDZ) koji je do sada obnašao tu dužnost. Hrg se gotovo cijeli prošli mandat zalagao za neradnu nedjelju, a u Saboru je prošao kroz odbore za lokalnu i regionalnu samoupravu, odbora za poljoprivredu, a okušao se i u odboru za financije te za zdravstvo i socijalnu politiku. Uz Hrga poziciju državnog tajnika zadržao je Zdravko Jakop, koji je tu funkciju obnašao u prošlom mandatu. 

I Stjepan Čuraj (HNS), bivši zastupnik i partner HDZ-a, bit će državni tajnik i to u Ministarstvu financija. Ovaj ekonomist i pravnik također je bio pouzdan partner Plenkoviću. HNS je na izborima osvojio samo jedan saborski mandat i drže tanku Plenkovićevu parlamentarni većinu u Saboru,od 76 ruku. Uz Čuraja, državni tajnici u Ministarstvu Zdravka Marića i dalje ostaju Zdravko Zrinušić i Stipe Župan. Novoimenovani državni tajnik Čuraj u Saboru je bio zamjena za Ivana Vrdoljaka, a osim u saborskom odboru za gospodarstvo, prošao je među ostalim odbor za obitelj, mlade i sport, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, pravosuđe. HNS ima još jednog državnog tajnika i to u Ministarstvu graditeljstva Željka Uhlira, koji je istu funkciju obnašao i u prošlom mandatu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Plenković o svađi sa Zoranom Milanovićem: 'Ne bi mi palo na pamet da se tako ponašam!'
Plenković o svađi sa Zoranom Milanovićem: 'Ne bi mi palo na pamet da se tako ponašam!'

Državni tajnik Ministarstva turizma i bivši saborski zastupnik Frano Matušić (HDZ) sad je državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova. Matušić je po struci akademski glazbenik odnosno profesor gitare, a kroz saborski mandat među ostalim bio u odboru za vanjsku politiku, europske poslove, međuparlamentarnu suradnju. Uz Matušića, novi državni tajnik, uz dosadašnju Andreju Metelko-Zgombić, bit će Zdenko Lucić

Nova državna tajnica je i bivša zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) imenovana je državnom tajnicom u MUP-u. Ona nije bila na izbornim listama HDZ-a na proteklim parlamentarnim izborima. Bila je predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu no manje je poznato da su njezino usko područje interesa sigurnosne teme. Na Hrvatskom vojnom učilištu nositeljica obveznog predmeta “Nove paradigme sigurnosnih prijetnji, rizika i izazova” te izbornog predmeta “Korporativna sigurnost i ugroze”. Bavi se i temama kibernetičke sigurnosti, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i manipuliranja društvenim mrežama. Mandat državnih tajnika u MUP-u produžen je Žarku Katiću i Tereziji Gras.  

Mjesta državnih tajnika pripali su i sadašnjim partnerima. Tako je najviše dobio HSLS kojemu su pripala tri mjesta državnih tajnika. Uz dosadašnjeg državnog tajnika u MUP-u, u Ministarstvo prometa kao dosadašnji pomoćnik ministra na mjesto državnog tajnika dolazi Alen Gospočić, a u Ministarstvo zdravstva šef neurologije u KB-u Dubrava Silvio Bašić.

SDSS je ostao sa svoja dva državna tajnika, i to Spomenkom Đurić u Ministarstvu regionalnog razvoja i Milom Horvatom u Ministarstvu gospodarstva. Reformisti Radimira Čačića isto su dobili  dva državna tajnika. Tomislav Paljak bit će u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a Sandra Herman u Ministarstvu turizma i sporta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.