Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
128 komentara

'HDZ želi da samo bogati imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu'

Na press konferenciji SDP-a Gordan Maras osvrnuo se na ekonomski plan HDZ-a. Rekao je kako žele smanjiti prava građana i pacijenata te ugroziti umirovljenike

Pixsell
Foto: Pixsell
128 komentara

Na konferenciji za medije SDP-a Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, osvrnuo se na ekonomski plan HDZ-ove koalicije. 

Podsjetimo, sinoć je Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a i HDZ-ove koalicije,  predstavio konkretne ekonomske mjere koje bi HDZ poduzeo u slučaju pobjede na izborima. 

- HDZ želi smanjiti prava hrvatskih građana i pacijenata u zdravstvu. HDZ i Karamarko žele da samo bogati imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu -rekao je Maras. Istaknuo je kako se SDP tome protivi. 

- Dio umirovljenika ostati će bez mirovina i biti će prebačeni u socijalu - navodi Maras kao drugi problem predstavljenog programa HDZ-a. 

Smatra kako bi tim potezom bilo pogođeno oko milijun hrvatskih građana. Prema njemu, bez mirovine bi ostali svi umirovljenici koji posjeduju stan, a nisu ostvarili punu starosnu mirovinu.  

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, smatra da su hrvatski umirovljenici svoje mirovine zaradili i svojim su radom zadužili državu. 

- HDZ-ov gospodarski strateg predlaže ono protiv čega branitelji jesu, istovremeno HDZ podržava branitelje - izjavio je Hrelja i zaključio kako je riječ o paradoksalnoj situaciji. 

Ministar Maras pozvao je branitelje da iznesu svoje mišljenje o namjerama HDZ-a.

Zaključio je kako se Tomislav Karamarko boji osobno izaći pred građane i reći za što se točno zalaže. Prema njegovom mišljenju, zato je poslao Budimira da to obavi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message