Obavijesti

News

Komentari 42

Heroj ulice! Dimnjačar Mladen ugasio zapaljeni kombi Hitne

Heroj ulice! Dimnjačar Mladen ugasio zapaljeni kombi Hitne
3

Gorio je cijeli prednji dio kombija i bio je u oblaku gustog dima. Ostatak sanitetske ekipe za to vrijeme iz vozila je što je brže mogao izvlačio pacijenticu na nosilima...

VIDEO

Prolaznici su se od šoka samo ukopali i gledali. Ja ne znam za strah kad vidim vatru i ljude kojima treba pomoći, rekao je dimnjačar Mladen Kralj (44).

S terase kafića uz cestu u petak oko 8 sati u zagrebačkoj Vlaškoj vidio kako vozač sanitetskog vozila za prijevoz pacijenata malenim aparatom koji je imao pokušava ugasiti buktinju. Gorio je cijeli prednji dio kombija i bio je u oblaku gustog dima. Ostatak sanitetske ekipe za to vrijeme iz vozila je što je brže mogao izvlačio pacijenticu na nosilima, koja je bila prestravljena. S njom je bio i suprug i brzo su ih sklonili u obližnji haustor zgrade. Nitko se, nasreću, nije ozlijedio.

- Odmah sam vidio da tim malim aparatom neće postići ništa. Uletio sam u kafić i rekao vlasnici da ću posuditi njezin aparat za gašenje. Odjurio sam do vozila i počeo gasiti. Nisam stao dok nisam ispraznio cijeli aparat - rekao je Mladen. Vatru je ugasio u samo pola minute. Sanitetski djelatnici počeli su mu zahvaljivati, a prolaznici čestitati na hrabrosti.

- Odmah sam prišao tom čovjeku i upitao ga za ime i prezime. Rekao je da se preziva Kralj i pomislio sam kako je stvarno ispao pravi kralj - rekao je oduševljeni čitatelj Marko Balenović, koji je onuda prolazio u tom trenutku. Policija na očevidu nije htjela otkriti uzrok požara. Mladen pretpostavlja da je došlo do kratkog spoja na elektronici kombija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zapravo je dobro da je planuo motor, odnosno prednji kraj. Da je planuo stražnji dio vozila, bilo bi puno gore. Jednom kad vatra zahvati svu onu plastiku i kad boja počne gorjeti, nastane kaos - zaključio je dimnjačar.

Dodao je da je novo vozilo za prijevoz pacijenata za samo nekoliko minuta stiglo te su stariju pacijenticu prevezli u bolnicu Rebro.

- Medicinski tehničari na kraju su se našalili s njom da je opuste jer je bila jako uplašena. Rekli su joj: ‘Eto, gospođo, uvijek se žalite da vam je u našem vozilu hladno i sad smo vas odlučili malo ugrijati’. Uspjeli su joj izvući osmijeh na lice, a i meni se svidio njihov pozitivan duh. Takav i sam nastojim biti unatoč svakoj nedaći - priznao je Mladen. Čim je ugasio požar, vratiose u kafić kako bi dovršio jutarnju kavu.

Kao dimnjačar radi 28 godina, a već je 20 godina član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Radakovo u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Radakovu i živi te svaki dan putuje na posao u Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a