Obavijesti

News

Komentari 35

Heroji iz Pakraca: 'Svatko tko je pošten bi napravio to isto...'

Heroji iz Pakraca: 'Svatko tko je pošten bi napravio to isto...'
1

NOVAC U SMEĆU Radnici pakračkoga Komunalca Dalibor Plohl i Mirko Uremović pronašli su 2500 kuna, ali su odmah nazvali vlasnika kuće i vratili mu novac. Odbili su i nagradu

VIDEO

Bili smo u Ulici Stjepana Radića u Pakracu te smo se zaustavili ispred kuće kako bismo pokupili smeće.

Primio sam kantu za smeće s jedne, a Dalibor s druge strane. Kad smo je podignuli, vidio sam između dvije vrećice novčanice u apoenima od 200 kuna, koje su bile umotane u neki račun.

Izvadili smo novac i ne brojeći ga dali vozaču kamiona Mariju Tessari (55), s kojim smo godinama u ekipi koja odvozi smeće, rekao nam je Mirko Uremović (46) iz Pakraca. S kolegom Daliborom Plohlom prošlog tjedna je u smeću pronašao novac.

Znali su čiji je novac 

Čim su stali kod sljedeće kuće, Mario je rekao kako su našli 2500 kuna. Kako godinama obilaze iste ulice, točno znaju čija je kanta bila u kojoj su našli novac. Mario je odmah nazvao vlasnika kuće ispred koje su pokupili kantu koja se ručno istresa u kamion.

- Nije se odmah želio otkriti. Nazvao je Brunu, čiji je to bio novac. Pitao ga je može li mu posuditi novac, na što je Bruno Skalnik rekao da ga nema kod sebe. Mario, koji je veliki šaljivac, rekao mu je kako bi i imao kad novac baca u smeće. S druge strane žice nastao je muk, a mi smo se nasmijali od srca jer smo ipak spasili čovjeku veliki iznos. Da smo bili malo nepažljiviji, novac je mogao završiti poput starog papira - govori Mirko, koji s partnerom Daliborom ubacuje kante u kamion već 23 godine.

- Iako se radi o mnogo novca, mislim da bi svatko pošten učinio što i mi - kaže nam Dalibor.

Mirko je tri godine stariji od Dalibora i pun je hvale za partnera u poslu koji nije nimalo lak. Uostalom, to najbolje zna njihov kolega Mario koji vozi kamion, koji nam je rekao kako se radi o dvojici marljivih ljudi koje nadasve odlikuje poštenje. U današnje vrijeme oskudice rijetki su oni koji bi vratili novac, nego bi ga zadržali za sebe jer ne žive u izobilju. Inače se radi o dva muškarca koji nisu oženjeni i žive izvan gradskog naselja.

Bruno Skalnik nam je rekao kako je sretan što je novac pronađen i da je nalaznicima ponudio 10 posto od pronađenog iznosa, ali oni su to odbili.

Dobili su paket sokova 

To najbolje govori o njihovoj skromnosti i poštenju. Skalnik proizvodi sokove, koje su na njegovo inzistiranje pošteni nalaznici novca uzeli, te, kako su nam i sami potvrdili, spremili u hladnjak u sjedištu pakračkog Komunalca, gdje će ga s kolegama popiti za gablec. Duhoviti Mirko nam je rekao kako svake srijede obilaze tu ulicu u kojoj su pronašli novac te će tijekom srijede ponovno ići u nju, pa će i ovaj put dobro pregledati kante da ne bi u njih opet netko “izvan” plana nešto ubacio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava