News

Komentari 3

HGSS i policija pronašli nestalog 79-godišnjaka iz Stare Gradiške: Živ je, ali ozlijeđen i pothlađen

HGSS i policija pronašli nestalog 79-godišnjaka iz Stare Gradiške: Živ je, ali ozlijeđen i pothlađen

Nestanak 79-godišnjaka prijavljen je u Postaji granične policije Stara Gradiška oko 18.30 nakon što se ujutro u 10 udaljio od svoje kuće. Trenutno je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški

Hrvatska gorska služba spašavanja pronašla je nestalog muškarca (79) iz Stare Gradiške živog, ali pothlađenog, s vidljivim ozljedama po glavi i rukama. 

Nestanak 79-godišnjaka prijavljen je u Postaji granične policije Stara Gradiška oko 18.30 nakon što se ujutro u 10 udaljio od svoje kuće. Policijski službenici su odmah započeli sa traganjem, a pomoć su zatražili od pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su se također odmah priključili akciji traganja za istim kao i mještani Davora.  Između nasipa i rijeke Save nedaleko od igrališta u Davoru, pronašli su papuču nestalog.

Pretraživali su obalu uz rijeku Savu službenim plovilom, dok su HGSS koristili čamac. Oko ponoći, pripadnici HGSS-a su pomoću drona s televizijskom kamerom uočili nestalog u visokom raslinju uz obalu rijeke Save. Budući da nisu bili u mogućnosti uz obalu pristati čamcem zbog naplavina, uz obalu su pristali policijski službenici sa službenim plovilom, te tako omogućili prilaz čamcu pripadnika HGSS, a koji su potom prišli nestalom i pomogli mu prilikom izlaska iz gustog raslinja.

Nestali 79-godišnjak je pronađen živ i pothlađen, te sa vidljivim ozljedama po glavi i rukama nastalim najvjerojatnije uslijed prolaska kroz grmlje i gusto raslinje.

Pripadnici Hitne medicinske pomoći 79-godišnjaku su pružili prvu pomoć te ga prevezli na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.

Najčitaniji članci