News

Komentari 3

HGSS objavio detalje potrage za djevojčicom (10): Tražila su je 43 člana, timovi sa psima...

HGSS objavio detalje potrage za djevojčicom (10): Tražila su je 43 člana, timovi sa psima...

Stanica Istra je na poziv policijske postaje Buje krenula u potragu za djevojčicom u petak u jutarnjim satima. Pridružili su im se i ostali članovi iz različitih dijelova Hrvatske, kao i četiri potražna K9 tima

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavio je na svojim stranicama detalje potrage za djevojčicom (10) koja je nestala u rijeci Dragonji prije dva dana, a čije su tijelo pronašli oko podneva u subotu. 

Stanica Istra je na poziv policijske postaje Buje krenula u potragu za djevojčicom u petak u jutarnjim satima. Pridružili su im se i ostali članovi iz različitih dijelova Hrvatske, kao i četiri potražna K9 tima HGSS-a sa psima. 

U dva dana su pješaci tragači i ronioci prošli sedam kilometara obale i tok rijeke, a na vodi su koristili laka plovila. 

Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci.

U potrazi su, poručuju iz HGSS-a, sudjelovala 43 njihova člana iz stanica Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica. 

Kako stoji u priopćenju, u tijeku je još jedna potražna akcija na području Opuzena gdje traže nestalog muškarca. 

Najčitaniji članci