News

Komentari 11

Hillary Clinton poduprla Joea Bidena u utrci za Bijelu kuću

Hillary Clinton poduprla Joea Bidena u utrci za Bijelu kuću

"Voljela bih da vi sada budete predsjednik", rekla je obraćajući se svom "prijatelju". Joe Biden je bio potpredsjednik Baracka Obame (2009. - 2017.) dok je ona bila američka državna tajnica (2009. - 2017.)

Hillary Clinton u utorak je objavila da podupire demokratskog kandidata Joea Bidena na predsjedničkim izborima 3. studenog uputivši ujedno kritiku aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu.

"Želim se pridružiti svima koji vas podupiru kako biste postali naš predsjednik", rekla je bivša državna tajnica koja je na predsjedničkim izborima 2016. bila poražena od republikanskog milijardera.

"Pomislite samo kako bi bilo da imamo predsjednika koji bi ne samo slušao znanost i dao prednost činjenicama a ne izmišljotinama, nego bi nas ujedinio, pokazao suosjećanje i pažnju kakvi su nam potrebni od našeg predsjednika, za što je Joe Biden primjer", dodala je u prigodi okruglog stola koji se održao putem videoveze i prenosio putem interneta.

"Pomislite kako ti bilo da imamo pravog predsjednika a ne tek nekog tko ga glumi na televiziji", dodala je smjerajući na svog bivšeg protukandidata Donalda Trumpa.

"Voljela bih da vi sada budete predsjednik", rekla je obraćajući se svom "prijatelju". Joe Biden je bio potpredsjednik Baracka Obame (2009. - 2017.) dok je ona bila američka državna tajnica (2009. - 2017.) i tijekom njezine predsjedničke kampanje.

"Jedva čekam da to postane, učinimo li sve da podupremo takvu vrstu ljudi koje bismo htjeli vidjeti u Bijeloj kući kako bi dokinuli prijezir ne samo američkih vrijednosti, nego i američkih institucija, vladavine prava i toliko drugih stvari koje su posrijedi, zbog njezina sadašnjeg stanara" Donalda Trumpa, rekla je.

Joe Biden joj je zahvalio na potpori koju mu je javno pružila u prigodi okruglog stola o utjecaju covida-19 na žene.

Neovisni Justin Amash, bivši republikanac, namjerava se natjecati za Bijelu kuću

Američki zastupnik Justin Amash, koji je napustio republikance prošloga ljeta nakon sukoba s predsjednikom Donaldom Trumpom i glasao je za njegov opoziv, najavio je u utorak da se priprema kandidirati za predsjedničke izbore u studenom.

Taj zastupnik iz Michigana najavio je da je pokrenuo formiranje pripremnog odbora , što je snažan znak da će se natjecati za Bijelu kuću.

Izabran za zastupnika 2010., Amash (40) je neovisni zastupnik otkad je napustio svoju stranku prošlo ljeto. Namjerava dobiti nominaciju libertarijanaca, stranke koja se snažno zalaže za individualne slobode i za minimalnu količinu zakona.

"Spremni smo za predsjedništvo koje će obnoviti poštivanje našeg Ustava i ponovno okupiti ljude", napisao je na Twitteru.

Na predsjedničkim izborima 3. studenoga sučelit će se aktualni predsjednik Trump i demokrat Joe Biden, bivši potpredsjednik.

Ako formalno potvrdi svoju kandidaturu, Amash bi mogao dobiti potporu nekih republikanaca, frustriranih politikom Donalda Trumpa, kao i demokrata nezadovoljnih izborom Joe Bidena za kandidata.

Najčitaniji članci