Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Hitna akcija: Vojni helikopter u Split vozio bebu u inkubatoru

Odmah po pozivu poletjeli smo prema Dubrovniku gdje smo unijeli bebu u inkubatoru, a sve do Firula u pratnji je bio i liječnički tim, rekao je kapetan pukovnik Andreas Duvnjak

Foto: HRZ
25 komentara

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) prevezla je u subotu bebu u inkubatoru iz Dubrovnika do Kliničkog bolničkog centra Split.

U akciji hitnog zbrinjavanja bebe helikopterom Mi-8 MTV1 posadu su činili kapetan pukovnik Andreas Duvnjak, kopilot natporučnik Ivan Burčul te tehničar letač nadnarednik Dušan Plazonić, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Duvnjak je kazao da je vrijeme bilo dobro te je prijevoz protekao dobro.

- Odmah po pozivu poletjeli smo prema Dubrovniku gdje smo unijeli bebu u inkubatoru, a sve do Firula u pratnji je bio i liječnički tim. I ranije sam sudjelovao u prijevozu beba i to su uvijek trenutci koji naš poziv oplemenjuju", rekao je Duvnjak.

Od početka ove godine letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera sudjelovale su u zbrinjavanju ukupno 507 pacijenata.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message