News

Komentari 348

'Hitna je došla Covid pozitivnom i rekla obitelji da ga sami voze'; Hitna: Potpisao je da ide sam

'Hitna je došla Covid pozitivnom i rekla obitelji da ga sami voze'; Hitna: Potpisao je da ide sam

Živim malo dalje od njih, kći je jedini vozač tamo i ona je u izolaciji. Ja koja sam jedina zdrava, sam morala sjesti u auto s njime i voziti ga u bolnicu, kaže čitateljica o drami u Vrbovcu u noći na srijedu

Kći je zvala Hitnu oko 4.30 sati u noći na srijedu jer joj se suprug onesvijestio. Pozitivan je na koronu i ima problema s debelim crijevom, objasnila im je sve i oni su došli. Nakon pregleda su rekli da ga vozimo sami u bolnicu, ispričala nam je žena iz Vrbovca.

Hitna je stigla i pregledala čovjeka. Kako je bio Covid pozitivan, došli su u odijelima.

Nakon pregleda ustanovili su da nema hematom na glavi od pada te su obitelji rekli da ga sami odvezu u KB Dubrava, tvrdi čitateljica.

- Živim malo dalje od njih, kći je jedini vozač tamo i ona je u izolaciji. Ja koja sam jedina zdrava, sam morala sjesti u auto s njime i voziti ga u bolnicu. Jesam cijepljena, no riskirala sam da dobijem koronu - dodala je žena. 

Dolaskom u bolnicu ostavila je zeta i papir od Hitne pomoći. Tvrdi da je doktorima bilo čudno zašto nije došao Hitnom.

Kontaktirali smo i ravnatelja Hitne za Zagrebačku županiju, Davorina Gajnika. 

Hitna: Pacijent je ovjerio izjavu ida ide svojim prijevozom

- Dobio sam mail od gospođe. Proslijedio sam ga svojoj voditeljici ispostave i čekam povratni odgovor. Moram vidjeti dokumentaciju i uzeti izjave doktora i sestara koji su išli na intervenciju. Više od toga zasada ne mogu reći - ukratko nam je rekao Gajnik. 

Malo nakon toga, stigao je bolesnički list pacijenta iz Zavoda za Hitnu medicinu Zagrebačke županije kojeg nam je proslijedio Davorin Gajnik. 

Na papiru stoji pacijentov potpis gdje ovjerava svoju izjavu da će svojim prijevozom ići u bolnicu. 

Najčitaniji članci