News

Komentari 1

Hitna medicina u Osijeku dobila sedam novih sanitetskih vozila: 'Ovo znači puno za pacijente'

Hitna medicina u Osijeku dobila sedam novih sanitetskih vozila: 'Ovo znači puno za pacijente'

Sanitetskim prijevozom godišnje prevezu oko 22 tisuće bolesnik u Osijeku. Uz to, godišnje se zbog hitnih intervencija napravi oko dva milijuna i 200 tisuća kilometara

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije dobio je sedam novih vozila.

- Radi se o sedam vozila od kojih su četiri kupljena sredstvima županije putem decentraliziranih sredstava države, a njihova vrijednost je oko milijun i pol kuna. Oni imaju mogućnost prijevoza jednog ležećeg pacijenta i imaju još pet sjedećih mjesta - rekla je ravnateljica Hitne, Silvana Sabo i dodala da su ostala tri vozila kupili oni sami.

POGLEDAJTE VIDEO

Osije: Sedam novih sanitetskih vozila uručeno hitnoj medicini

Ta tri vozila imaju mogućnost prevesti dva ležeća pacijenta. Sada ukupno imaju 38 vozila za sanitetski prijevoz. Njihova najstarija vozila stara su pet godina. Starije od toga ne voze jer si ne mogu dopustiti da tijekom intervencije dođe do bilo kakvog kvara na vozilu.

- U najgorem slučaju naša vozila znaju prijeći i pola milijuna kilometara za svoj životni vijek – dodala je.

Sabo dodaje i da se sve više poštuje vozila Hitne pomoći, a vozači takvih vozila doživljavaju sve manje neugodnosti ili ometanja. Uz to, na ovim novim vozilima veća je zvučna i svjetlosna signalizacija kako bi ih svi vozači s lakoćom mogli primijetiti na cesti i omogućiti im prolaz.

Osije: Sedam novih sanitetskih vozila uručeno hitnoj medicini

- Za mene ovo znači jako puno, ali vjerujem još više za naše pacijente. Našim pacijentima uvijek treba biti osiguran najbolji i najsigurniji prijevoz. Ovo je za nas jako velika stvar pogotovo zbog svega što se trenutno događa s Covidom. Kako bi ih osigurali napravili smo i iskorak. Sada u vozilima imamo kamere koje snimaju situaciju na cesti – zaključila je.

Zbog sedam novih vozila, svi će Covid pacijenti, nepokretni ili teško pokretni koji se ne mogu sami dovesti ili odvesti iz bolnice, svoj prijevoz u i oko Osijeka sve kraće čekati.

Najčitaniji članci