News

Komentari 115

'HNS BIH zahvaljuje Milanoviću na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva'

'HNS BIH zahvaljuje Milanoviću na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva'

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine pozdravio je u subotu ocjenu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je na meti kritika nekoliko bošnjačkih dužnosnika jer je ustvrdio da se bez Hrvata u toj zemlji neće moći donositi važne reforme

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine pozdravio je u subotu ocjenu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je na meti kritika nekoliko bošnjačkih dužnosnika.

U priopćenju dostavljenom u subotu iz HNS-a stoji da Milanović kao državnik ispravno detektira stanje u Bosni i Hercegovini te se zauzima za ostvarivanje jednakopravnosti tamošnjih Hrvata.

 - Hrvatski narodni sabor zahvaljuje na državničkom stavu i angažmanu predsjednika Republike Hrvatske na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva. Kao i na rješavanju gorućih tema u Bosni i Hercegovini i na glasnom upozoravanju i nužnom osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građenju stabilne europske Bosne i Hercegovine - stoji u priopćenju.

Pri tome HNS BiH ocjenjuje da Republika Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma ima potpuno pravo skrbiti nad Hrvatima Bosne i Hercegovine upozoravajući na sve jače 'negiranje ustavno zajamčenih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, uz potpuno poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda'.

Bošnjačke stranke i političari orkestrirano napadaju i vrijeđaju dužnosnike Republike Hrvatske kako bi u BiH pokušali ostvariti dominaciju te negiraju pomoć koja je tijekom rata slana u BiH, upozorava se u tekstu HNS-a.

 - Republika Hrvatska slala je vojnu i humanitarnu pomoć Bošnjacima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, spasila Bihać, a u isto vrijeme, kao zahvalu tome činu, mudžahedini su ritualno ubijali i progonili hrvatski narod u Središnjoj Bosni - upozorava HNS BiH.

Podsjeća da je Hrvatska u ratnome vihoru pomagala BiH zbrinjavajući čak pola milijuna bošnjačkih izbjeglica.

Poziva bošnjačke stranke da pokažu razboritost i prestanu napade te počnu graditi BiH kao državu 'jednakopravnih, konstitutivnih naroda Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih žitelja'.

Najčitaniji članci