Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

HNS će predložiti povećanje plaća učiteljima i profesorima

Prema HNS-ovom planu povećanje bi zahvatilo preko 68 tisuća učitelja, ravnatelja, suradnika u obrazovanju, tehničkog osoblja, pri čemu bi u prosjeku svakom zaposleniku plaća porasla do 600 kuna

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o vodama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28 komentara

Milorad Batinić (HNS) izvijestio je u Saboru da je njegova stranka pripremila prijedlog za povećanje plaća svim zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, prema kojem bi s početkom primjene kurikularne reforme od jeseni učitelji dobili veće plaće. O svojoj inicijativi su, kaže, obavijestili partnere u Vladi i nadležna ministarstva.

- Plan nam je da povećanje zahvati preko 68000 učitelja, ravnatelja, suradnika u obrazovanju,tehničkog osoblja. Temeljem izračuna svakom zaposleniku u osnovnoj i srednjoj školi ovisno je i o stažu i o funkciji, plaća bi mogla rasti i do 600 kuna. Krajnje je vrijeme da svi prosvjetni radnici dobiju povišicu - rekao je Batinić

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o vodama | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Napomenuo je kako učitelji moraju biti dodatno stimulirani kako bi provedba kurikularne reforme bila uspješna, jer oni su oni stup obrazovne reforme. 

- Naš prijedlog je da povećanje bude 6%, znači djelomično ove godine, znači od rujna, a nastavno u punom iznosu za proračun 2020.g. prvenstveno temeljimo na projiciranom rastu BDP-a koji bi se trebao približiti 3%, što je nekakvo povećanje od 6,5 do 7 milijardi do kraja godine - kazao je HNS-ovac.

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o vodama | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Batinić ističe kako u proračunima ove i idućih godina imamo dovoljno novca za njih kao i da se kurikularna reforma može provesti u cijelosti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message