Obavijesti

News

Komentari 69

Ho, ho Holding: Djed Miki Mraz časti za blagdane božićnicama

Ho, ho Holding: Djed Miki Mraz časti za blagdane božićnicama
1

Gradonačelnik Zagreba svim zaposlenicima Holdinga dao je 2884 kune. Za sv. Nikolu djeca du dobila dar u vrijednosti 600 kuna. Iskusni gradonačelnik ne odustaje od još jednog mandata

VIDEO

Svim zaposlenicima Zagrebačkog holdinga isplaćena je božićnica u neto iznosu od 2884,87 kuna, a onima koji imaju mlađu djecu isplaćen je i dar povodom Sv. Nikole u visini od 600 kuna, rekli su nam u odnosima s javnošću Zagrebačkog holdinga.

Lani su zaposlenici Holdinga dobili 1500 kuna božićnice, a u 2014. 1000 kuna. Takav dogovor su sindikati postigli 2013. s ondašnjim čelnikom Holdinga Slobodanom Ljubičićem, piše Jutarnji list, pod opravdanjem “restrukturiranja društva”. Dvogodišnji moratorij na isplatu božićnica u punom iznosu je istekao.

U predizbornoj godini Milan Bandić nije zaboravio ni na zaposlenike Grada Zagreba. Tako bi svi zaposlenici gradske uprave, kao i svi zaposlenici ustanova koje su na proračunu Grada Zagreba, trebali dobiti božićnicu od 1500 kuna, što je 1000 kuna više nego lani.

Na inicijativu sindikata aneks Kolektivnom ugovoru potpisan je prošlog tjedna. Naime, državni službenici dobili su regres u iznosu od 1250 kuna, a trebali su dobiti i božićnicu u istom iznosu. Zaposlenici Grada dobili su regres od 1000 kuna, a prošlih godina dobivali su božićnicu od 500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako ne bi bili zakinuti u odnosu na državne službenike, zatražili su od gradonačelnika da njihova primanja nivelira s onim državnih službenika. Iz Grada nam u petak nisu odgovorili na pitanje je li to do sada i učinjeno.

Bandić je obećao i znatno povećanje naknada za 279 izabranih vijećnika u 17 gradskih četvrti i 1360 vijećnika u 218 mjesnih odbora. Predsjednik vijeća gradske četvrti, primjerice, umjesto dosadašnjih 7181 kunu bruto primanja, po novom bi trebao dobiti 12.400 kuna.

I dok oporba ovu velikodušnu gestu Milana Bandića naziva kupnjom mandata na predstojećim lokalnim izborima u proljeću sljedeće godine, Bandić to objašnjava “povećanjem obima poslova koji će obavljati vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora, kako bi se komunalni problemi u užim lokalnim zajednicama što brže i efikasnije rješavali u neposrednoj suradnji s građanima”.

Sljedeći tjedan Gradska skupština trebala bi odlučiti hoće li prihvatiti proračun Grada Zagreba za sljedeću godinu. Ne prođe li, Vlada bi mogla imenovati povjerenika, pa bi Bandić prije izbora teško mogao do novca iz gradskog proračuna.

Do proljeća bi mu moglo početi i suđenje u predmetu Agram, pa nije nemoguće da u kampanju svaki dan kreće sa suda.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag