Obavijesti

News

Komentari 593

U tijeku Hod za život u Zagrebu, organizatori tvrde: 'Okupili smo se kako bismo pokazali ljubav'

U tijeku Hod za život u Zagrebu, organizatori tvrde: 'Okupili smo se kako bismo pokazali ljubav'
9

Zbog održavanja manifestacije "Hod za život", od 10.30 do 13.30 sati, bit će obustavljen tramvajski promet u centru Zagreba

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.46

Na zagrebački Hod za život stigla je i Željka Markić.

Osvrnula se na slučaj Mirele Čavajde kojoj hrvatsko zdravstvo nije omogućilo prekid trudnoće u visokom stadiju, iako za njeno dijete nijedan liječnik nije dao prognozu spojivu sa životom, piše N1.

"Grga ima pravo na život, ima pravo svoj život, koliko god da on traje, proživjeti u dostojanstvu, moramo pružiti zaštitu Grgi i njegovoj mami."

"U okolnostima u kojima imamo saborske zastupnike koji žele da se život nerođenog djeteta može prekinuti do porođaja, da ga se može usmrtito do poroda, potrebno je promijeniti zakon star 45 godina i postaviti novi zakonski okvir na temelju znanosti koja kaže da život počinje začećem. Što se tiče prava na život. Što se tiče gradončelnika, svjetonazori su različiti, ali obveze prema građanima su vrlo jasne. Nametanje jedog svjetonazora se zove jednoumlje i nadam se da se to više neće ponavljati", rekla je Markić govoreći o odluci gradonačelnika Tomislava Tomaševića da zabrani isticanje zastava Hoda za život jer se ne slaže s takvim pogledom. 

12:29

Članica organizacijskog tima "Hoda za život" Andrea Duvančić napomenula je da se ova povorka održava u 11 gradova.

- Za brigu o nerođenom djetetu potrebna je ljubav majke te potpora obitelji, lokalne zajednice i cijelog društva - kaže Duvančić.

- Znanost i iskustvo su pokazali da je djetetu potrebna ljubav, prema majci i nerođenom djetetu, ljubav oca i majke, ljubav obitelji, potpora zajednice i cijelog ovog društva i zato smo se okupili kako bismo pokazali tu ljubav - dodala je.

11:47

Sudionici nose zastave, balone i majice s logom "Hoda za život" i poruke poput: "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj", "Svako ljudsko biće ima pravo na život", "Primijetio sam da su svi koji zagovaraju pobačaj već rođeni", "7 tjedana od začeća zijeva", "12 tjedana od začeća smije se" i sl.

24sata

"I ove godine dajemo potporu svim doktorima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se pozivaju na priziv savjesti. Time rade svoj posao i brinu o oba pacijenta – i majci i djetetu", rekao je član organizacijskog tima Luka Holjevac u najavi događaja.

11:44

Okupljeni pjevaju svi u glas 'Moju Hercegovinu'. Potom uz pjesme Thompsona kreće povorka.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nije dao dozvolu za postavljanje zastava Hoda za život jer se, kako je poručio, ne slaže s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima.

11.17

Pogledajte još fotografija povorke...

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
Komentari 593