Obavijesti

News

Komentari 358

Holy: 'Mi Zagrepčani smo fakat magarci. U Zagrebu su se preko reda cijepili razni dotepenci'

Holy: 'Mi Zagrepčani smo fakat magarci. U  Zagrebu su se preko reda cijepili razni dotepenci'

Mirela Holy se na Twitteru oglasila oko cijepljenja i činjenice da je Zagreb zadnji na popisu za cijepljenje. Međutim, to nije izazvalo tolike reakcije koliko njene izjave o ljudima koji su se doselili u Zagreb

VIDEO

Mirela Holy, bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića i bivša saborska zastupnica je u ponedjeljak na Twitteru komentirala cijepljenje u Hrvatskoj, a njezini 'tvitovi' izazvali su brojne reakcije. 

Njeni pratitelji nisu ni burno toliko reagirali na izjave o cijepljenju koliko na njene izjave o ljudima koji su doselili u Zagreb. 

- Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto? - napisala je Holy.

Nakon što je jedna pratiteljica napisala da se cijepilo pola Zagreba, "samo mi to još ne znamo", Holy je odgovorila: 

- I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci. 

Ubrzo nakon te opaske zaredali su se komentari i kritike. Na objavu je odgovorila i novinarka Maja Sever

Više se ne zna tko se cijepi i tko to plaća: Kazne su i do 3 godine zatvora za cjepivo 'ispod pulta'
Više se ne zna tko se cijepi i tko to plaća: Kazne su i do 3 godine zatvora za cjepivo 'ispod pulta'

- Većina mojih prijatelja nisu rođeni u Zagrebu. I mig njihovog lijevog oka veći je i bolji od ovakvih stavova prema ljudima koji nisu rođeni u Zagrebu - napisala je, a Holy joj je na to odgovorila da ju slobodno može ponovno otpratiti. Zatim je pokušala i objasniti što je tom izjavom htjela reći. 

- Jer sam jasno napisala da se nisu cijepili preko reda samo povlašteni Zagrepčani, već i mnogi dotepenci. To što su se mnogi pronašli u tom opisu mi jako puno govori. 

Među komentarima se našao i onaj saborskog zastupnika Bojana Glavaševića

Kurz zvao Ruse i Kineze da proizvode cjepivo u Austriji: 'Ni baka (92) mi se još nije cijepila'
Kurz zvao Ruse i Kineze da proizvode cjepivo u Austriji: 'Ni baka (92) mi se još nije cijepila'

- Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma. Ameriku izgradili ‘dotepenci’, ali u Zagrebu se gleda odakle su ti pradjed i prabaka da bi dobio certifikat (s pečatom, bez pečata ne vrijedi) da možeš za sebe reći da si iz Zagreba - napisao je. 

U drugoj joj je objavi napisao: 

- Mirela, poznajem te i znam da ne misliš loše, ali imaj na umu da je Zagreb grad u kojem živi četvrtina Hrvatske - i većinom smo "dotepenci". Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je pet generacija predaka rođeno tu. Nisu "dotepenci" najveći problem Zagreba. 

Reagirao i Troskot 

Na njezinu objavu reagirao je i saborski zastupnik, Mostov Zvonimir Troskot

- Izjava Mirele Holy o dotepencima u Zagrebu, toliko je izvan svakog konteksta današnjeg vremena i zaista sam smatrao da takve izjave više nećemo morati slušati. Ali eto, salonskoj ljevici očito ništa drugo ne preostaje. Naravno da je svima nama neshvatljivo cijepljenje preko reda, ali za to nisu odgovorni građani grada Zagreba s korijenima izvan Zagreba, nego truli, korumpirani sustav koji je premrežio cijelu Hrvatsku.

Zagreb su stvarali svi oni koji su ga izabrali kao svoj dom i koji su u njega doseljavali desetljećima, u potrazi za boljim uvjetima i poslom, a danas ga smatraju svojim gradom. I zato najoštrije osuđujem ovu izjavu.

Rođeni sam Zagrepčanin, moja mama je rođena Zagrepčanka, moj otac je u Zagreb doselio kao mladić, ali zato ništa manje ne voli ovaj grad. Ali, za Mirelu Holy i salonsku ljevicu on je dotepenac. Kakve etikete!

Želim Zagreb koji će biti dom svima onima koji su u njega došli živjeti. Zagreb u kojem će svi imati jednake prilike, neovisno o tome odakle su u njega došli. Zagreb se ne dijeli na rođene Zagrepčane i dotepence, nego na one koji ga vole bez interesa i pošteno u njemu žive i rade, te na one koji ga potkradaju. Upravo te i takve na predstojećim lokalnim izborima želimo pobijediti! - napisao je. 

Most je Troskotovu izjavu podijelio i na Twitteru, a u komentarima im se javila Holy i napisala: 

- Hvala na besplatnom PR-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca