Obavijesti

News

Komentari 1

Hong Kong: Policija suzavcem rastjerivala tisuće prosvjednika

Hong Kong: Policija suzavcem rastjerivala tisuće prosvjednika
5

Hvala Vam predsjedniče Trump na velikom poklonu Hong Kongu i  Bože, blagoslovi  Ameriku, vikao je govornik držeći mikrofon dok se obraćao okupljenome mnoštvu na početku prosvjeda

VIDEO

Policija je u nedjelju suzavcem rastjerivala tisuće protuvladinih prosvjednika, uključujući mnoge starije stanovnike, koji su nakon tjedna relativnog mira zauzele ulice Hong Konga uzvikujući "revolucija našeg doba" i "oslobodite Hong Kong".

Prosvjed u trgovačkoj četvrti Tsim Tsa Tsui počeo je kad su stotine ljudi koračale prema američkom konzulatu da pokažu "zahvalnost" za američku potporu prosvjedima koji u financijskom središtu pod kineskom upravom traju već gotovo dva mjeseca.

Noseći postere na kojima je pisalo "Nikad ne zaboravite zašto se počeli" s logom "Revolucija sada" prosvjednici su koračali pored gradske rive, sjedišta otmjenih hotela i trgovačkih centara.

Stotine prosvjednika ranije tijekom dana mahale su američkim zastavama, a neki su napravili logo Donalda Trumpa na kapama i majicama, dok su drugi odmatali plakat koji prikazuje američkog predsjednika kako stoji pored tenka s američkom zastavom iza njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Riot police officers block a street during the "Lest We Forget" rally in Hong Kong

Na drugom natpisu piše "Predsjedniče Trump, molimo Vas oslobodite Hong Kong".

Trump je ovaj tjedan potpisao je zakon koji podržava prosvjednike u tom gradu pod kineskom upravom, unatoč ljutitim primjedbama Pekinga.

Prosvjednici u Iraku palili su gume oko policijske postaje
Prosvjednici u Iraku palili su gume oko policijske postaje

- Hvala Vam predsjedniče Trump na velikom poklonu Hong Kongu i  Bože, blagoslovi  Ameriku - vikao je govornik držeći mikrofon dok se obraćao okupljenome mnoštvu na početku prosvjeda.

Stotine prosvjednika, uključujući mnoge obitelji s djecom, prosvjedovale su protiv policijske uporabe suzavca.

Noseći žute balone te mašući natpisima na kojima piše "Bez suzavca, spasite našu djecu", prosvjednici su se kretali gradskim glavnim poslovnim dijelom prema vladinim četvrtima na glavnome otoku Hong Konga.

- Želimo da policija prestane upotrebljavati suzavac - rekla je žena prezimena Wong, koja je došla na prosvjed sa svojim mužem i petogodišnjim sinom.

- To nije dobar način rješavanja problema. Vlada mora slušati ljude. To je smiješno - kazala je.

Policija je od lipnja ispalila oko 10.000 punjenja suzavca, rekao je ministar gradske policije John Lee.

Nedjeljni prosvjedi događaju se  kad je vodeća hongkonška dužnosnica rekla da vlada razmatra osnivanje neovisnog odbora koji bi razmatrao na koji način postupati u krizi u kojoj su prosvjednici sve nasilniji.

 Prosvjednici u Hong Kongu ljuti su zbog, kako smatraju, kineskog miješanja u slobode obećane za bivšu britansku koloniju kad se vratila pod kinesku vladavinu 1997.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag