Obavijesti

News

Komentari 19

Horor u bolnici: Bebu spalile prejake žarulje u inkubatoru

Mlada majka (15) iz Bolivije rodila je bebu nakon samo 32 tjedna trudnoće. Zbog nedostataka inkubatora, liječnici su napravili improvizirani inkubator. Beba je zbog prejakih žarulja u njemu izgorjela

VIDEO

Mlada majka (15) rodila je bebu nakon samo 32 tjedna trudnoće u bolnici Nuestra Senora del Rosario u Warnesu u Boliviji.

U bolnici nije bilo dostupnih inkubatora, pa je osoblje navodno napravilo improvizirani inkubator s jakim svjetlima. Zbog prejakih žarulja beba je dobila opekotine i umrla, rekla je novinarima teta preminule bebe Scarlett Pasabare.

Uznemirena mlada mama rekla je lokalnim medijima da je vidjela da je bebi ruka bila spaljena i da je dijete jaukalo od boli.

- Budući da je beba bila nedonošće, rečeno nam je da joj je potreban inkubator, ali nije bilo dostupnih. Ni u drugim medicinskim centrima nije bilo mjesta. Vidjela sam kako je njegova ruka spaljena, a beba je plakala. Rekli su nam je da su ga svjetla spalila - rekla je očajna majka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada su liječnici primijetili ozljede, pokušali su prenijeti novorođenče u drugu bolnicu, ali je su svi bili zauzeti. Na putu prema drugoj bolnici dijete je umrlo.

Slučaj je šokirao lokalnu zajednicu i ukazao na stravično loše uvjete u mnogim bolivijskim zdravstvenim centrima, nakon što je predsjednik Evo Morales uveo novi univerzalni model zdravstvene skrbi.

Potpredsjednik Santa Cruz Medical Collegea Wilfredo Anzoategui rekao je da su to uvjeti u kojima bolivijski liječnici svakodnevno rade.

- To su uvjeti u kojima radimo. Prisiljeni smo cijelo vrijeme donositi rizične odluke, kao što je bio ovaj slučaj u kojem je život djeteta bio ugrožen - rekao je Anzoategui.

Lokalne vlasti istražuju bolnicu zbog nemara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag